Simyo voegt e-sim ondersteuning Android toe

Simyo ondersteunt per direct e-sim op enkele Android-telefoons. De virtuele provider ondersteunde e-sim tot nu toe alleen op iPhones. Onder meer de Motorola razr en Samsung Galaxy S20 worden door inmiddels door Simyo ondersteund.

E-sim werkt voor bestaande en nieuwe klanten en voor abonnees en prepaid-gebruikers, meldt Simyo. Het omzetten van een fysieke simkaart voor een e-sim werkt via de Mijn Simyo-app, aldus de virtuele provider. Nieuwe prepaidklanten moeten eerst nog een fysieke simkaart kopen, maar kunnen daarna zonder meerkosten overstappen op e-sim.

E-sim iPhones al langer ondersteund

Simyo ondersteunt sinds eind februari e-sim op iPhones. De virtuele provider noemt als ondersteunde telefoons de Samsung Galaxy Fold, S20-serie en Motorola razr van Lenovo, maar ook de Samsung Galaxy Z Flip en recente Google Pixel-modellen ondersteunen de virtuele simkaart. Voor ondersteuning van e-sim heeft een telefoon een daarvoor bestemde chip nodig. De meeste telefoons hebben ook ondersteuning voor fysieke simkaarten, maar de razr heeft dat niet. Een simkaarttray neemt relatief veel ruimte in de behuizing van een smartphone in.

Er is nog altijd geen aankondiging over de ondersteuning van e-sim bij moederbedrijf KPN. “KPN ondersteunt e-sim al voor internet-of-things-apparaten en volgt de introductie van e-sim bij Simyo op de voet.”

Bron: Simyo