WhatsApp krijgt koppeling met Messenger Rooms

WhatsApp krijgt een koppeling met de net gelanceerde videodienst Facebook Messenger Rooms. Dat meldt WABetainfo, een developer gericht op WhatsApp.

In een recente betaversie van de Android-app voor WhatsApp zitten knoppen die de gebruikers doorsturen naar de Rooms app. WABetainfo stelt dat deze nieuwe feature alleen is gesignaleerd in sommige landen, door sommige testers. Het is dus nog geen volwaardige update. Het geeft wel aan dat Facebook – zoals aangekondigd – bezig is om al zijn grote apps met elkaar te integreren.

Facebook Messenger Rooms

Facebook heeft Messenger Rooms officieel wereldwijd gelanceerd. Elke Room heeft plek voor maximaal vijftig gebruikers tegelijk, voor een videovergadering zonder tijdslimiet. De beheerder van de vergadering kan een Room aanmaken vanuit Facebook Messenger en de uitnodigingen delen. Deelnemers hoeven geen Facebook account te hebben. In Noord-Amerika kan ook vanuit de nieuwste app van Facebook een vergadering worden gestart.

De nieuwe optie volgt op de toegenomen vraag naar videogesprekken sinds de uitbraak van het coronavirus. Facebook zegt dat meer dan 700 miljoen WhatsApp- en Messenger-gebruikers elke dag aan gesprekken deelnemen en dat in veel landen de afgelopen maand het aantal video calls meer dan verdubbeld is.

Bron: WABetainfo