Google Hangouts Chat wordt Google Chat

Google trekt de stekker uit zijn zakelijke chatdienst Hangouts Chat. De app gaat Google Chat heten. Dit bevestigt een woordvoerder van het bedrijf aan The Verge. De aankondiging volgt op een eerder bericht dat de zakelijke videobeldienst Hangouts Meet wordt omgedoopt tot Google Meet.

Daarmee maakt Google een einde aan het gebruik van vrijwel dezelfde naam voor verschillende producten. Het bedrijf bood naast Hangouts Chat en Meet namelijk ook de app Hangouts aan, een chat- en videobeldienst die met name is bedoeld voor consumenten.

Zakelijke variant Hangouts

Hangouts heeft op zijn beurt ook weer een variant voor zakelijk gebruik. Die geeft onder meer de mogelijkheid om met maximaal 25 personen te videobellen, in plaats van het aantal van tien plekken dat voor de consumentenversie geldt.

Overstappen

Google heet aangekondigd dat deze zakelijke Hangouts-versie op termijn zal verdwijnen. Het bedrijf roept gebruikers van de dienst op om over te stappen op Google Chat en Google Meet. Wanneer Google precies de stekker uit de zakelijke Hangouts-variant trekt, is onduidelijk. De consumentenversie blijft vooralsnog wel bestaan.

Bron: The Verge