Microsoft 365 Business Voice beschikbaar voor MKB

De telefoniedienst Microsoft 365 Business Voice kan vanaf vandaag ook worden gebruikt door ondernemers met (kleinzakelijke) business abonnementen van Microsoft Office en Microsoft 365. Voorheen was de functie alleen beschikbaar voor Microsoft-klanten met grootzakelijke licenties. Dit meldt product marketingmanager Remco de Kramer voor Microsoft 365 in een blog op Microsoft Pulse.

Met deze aankondiging is integratie van telefonie in Microsoft Teams voor ondernemers ook mogelijk. Teams is de cloud gebaseerde communicatie- en samenwerkingstool van Microsoft dat nu dus ook mogelijkheid biedt om te bellen en gebeld te worden vanaf vast telefoonnummers. Deze aankondiging was overigens gepland voor halverwege dit jaar maar de integratie voor ondernemers is dus vervroegd.

Business Voice werkt volgens De Kramer op laptops, smartphones en bureautelefoons. “De dienst brengt communicatie en samenwerkingstools samen in één toepassing”, schrijft hij. “Door al deze tools samen te brengen in Microsoft 365 wordt beheer vereenvoudigd, beveiliging verhoogd en is onderhoud van een standalone telefoniesysteem niet langer nodig. Bereikbaarheid is cruciaal voor organisaties en dus bieden we ook functies als antwoordgroepen, keuzemenu’s en met doorschakelmogelijkheden blijven support- of salesafdelingen optimaal bereikbaar voor klanten. Ook is het voor medewerkers makkelijker om zakelijke en privételefonie te scheiden. Zelfs als medewerkers niet over een mobiel abonnement van de zaak beschikken.”

Abonnementen

Business Voice is dus een aanvulling op abonnementen Microsoft 365 en Office 365 waarin Microsoft Teams is inbegrepen. Het omvat een telefoonsysteem en audioconferentie in één pakket. Bedrijven kunnen bestaande telecomproviders en nummers met Teams verbinden. Microsoft 365 Business Voice kan worden toegevoegd aan de volgende abonnementen: Office 365 Business Essentials, Business Premium, A1, E1, A3, E3 en Microsoft 365 Business, A3, E3. Microsoft’s oproepabonnementen voor Microsoft 365 Business Voice zijn later dit jaar beschikbaar.

Beschikbaar via partners

Business Voice is beschikbaar via de IT-partners van Microsoft. Zij kunnen Microsoft 365 Business Voice bestellen en samenwerken met telecomproviders of partners die providers met Teams verbinden. In Nederland bieden telecomproviders KPN/RoutITVodafone en T-Mobile hun oproepabonnementen aan in combinatie met Microsoft Teams. Daarnaast bieden TechdataALSO en AskRoger! deze dienst direct en/of via IT-partners. “Alle Microsoft IT-partners worden aangemoedigd om Microsoft Teams Telefonie & Meeting-diensten aan te bieden met behulp van de practice development guide”, schrijft De Kramer. “En uiteraard staan we open voor ideeën van partners over hoe Microsoft Business Voice verder kan worden verbeterd.”

Bron: Microsoft