Huawei: ‘Uitrol 5G in Europa uitgesteld door coronavirus’

De uitrol van de snelle 5G-netwerken in Europa loopt ‘zeker vertraging’ op. Dat stelt het Chinese techbedrijf Huawei volgens de website van Bright.

Huawei is een van de belangrijkste fabrikanten van 5G-apparatuur en topman Eric Xu denkt dat de uitrol van 5G in Europa vertraging gaat oplopen door de huidige crisis rond het coronavirus. Xu zei tegenover journalisten dat 5G nu nodig is om de verhoogde vraag van thuiswerkers tegemoet te komen, maar dat de vertraging kan duren tot de pandemie onder controle is. Volgens Huawei is de hoogste prioriteit het stabiel houden van het huidige netwerk voor mensen die thuis zitten. Tevens stelt het bedrijf dat het beschermen van de gezondheid en veiligheid van zijn medewerkers en partners een rol speelt bij de vertraging.

Frequentieveiling

Het kabinet wil de eerste veiling van frequenties die voor 5G nodig zijn voor 30 juni laten plaatsvinden. De Europese Commissie heeft EU-landen eind juni als deadline voor de 5G-veilingen gesteld. Meerdere lidstaten zeggen die deadline niet te halen.

Bron: Bright