Getac: Leverancier bedient verticale markten met speciale proposities

GETAC: RESELLERS PROFITEREN VAN PARTNERPROGRAMMA

Getac werkt inmiddels een half jaar met het partnerprogramma Getac Select. Dit  programma moet het aan- en verkoopproces voor resellers in verschillende sectoren, zoals industriële productie, openbare diensten, transport en logistiek, energie en openbare veiligheid versnellen.

 

De kern van het partnerprogramma bestaat eruit dat de leverancier een combinatie aanbiedt van vooraf geconfigureerde robuuste hardware, software, accessoires en professionele diensten in een reeks gespecialiseerde oplossingen.

Elke oplossing is daarbij gebaseerd op uitgebreide feedback van klanten en partners. Partners profiteren van het feit dat de aangeboden productcombinaties zich bewezen hebben in een specifieke markt; daarnaast is de levertijd van de combineerde oplossing kort. “Getac Select is het resultaat van een uitgebreide en wereldwijde dialoog met spelers uit de industrie. We hebben geluisterd naar de uitdagingen waar ze voor staan. Samen met onze uitgebreide ervaring kunnen we die uitdagingen zo efficiënt mogelijk overwinnen”, zegt Rowina Lee, Vice President of Global Sales and Business Development Center bij Getac. “Getac Select helpt onze partners niet alleen om snel uitgebreide oplossingen te vinden voor zelfs de meest gespecialiseerde toepassingen, maar stelt hen ook in staat om deze oplossingen binnen enkele weken in plaats van maanden aan hun klanten te kunnen leveren.”

‘Getac Select helpt partners om snel uitgebreide oplossingen te vinden voor gespecialiseerde toepassingen’

Verschillende verticals

Het is interessant te zien hoe een specifiek product op verschillende manieren kan worden ingezet. Zo wordt de ‘ruggadized’ (val-, stoot- en lekwaterbestendige) Getac F110-tablet ingezet binnen een unieke combinatie voor vorkheftrucs, maar ook bij het tankproces van vliegtuigen op luchthavens en voor het lokaliseren en visualiseren van ondergrondse distributienetwerken door en voor nutsbedrijven.

Vaak werkt de vendor samen met andere leveranciers om een dergelijke sectorgerichte oplossing aan te bieden. In het geval van de lokalisatie van distributienetwerken is de partnerleverancier bijvoorbeeld Leica Geosystems die de robuuste tablet van Getac voorziet van de detectiesoftware DSX. Onder alle weersomstandigheden kunnen medewerkers beschikken over programma’s die ze nodig hebben bij het werk aan ondergrondse nutsvoorzieningen. De hardware is bestand tegen schokken, morsen en trillingen en is inzetbaar bij temperaturen van 21 graden onder nul tot 60 graden boven nul. Het toestel kan veilig opgeborgen worden als de temperatuut niet lager wordt dan 51 graden onder nul of 71 graden boven nul. Een ander pluspunt aan de F110 is dat het display zelfs bij direct invallend zonlicht leesbaar blijft en ook met handschoenen aan bediend kan worden.

Kerosine tanken

De inzet van het toestel op vliegvelden is mogelijk omdat de F110 beschikt over uitgebreide communicatiemogelijkheden, waardoor medewerkers op afstand de brandstofvoorziening op vliegtuigen kunnen aansluiten en beheren. De oplossing, die wordt gebruikt op de luchthaven van Istanbul, wordt ook ingezet om de batterijen van de elektrische tankwagens in realtime te contoleren.

Magazijnen

Ook bij de Getac Select-oplossing voor vorkheftrucks staat de Getac F110-tablet centraal. Een reeks vooraf geselecteerde montageopties, voedingsadapters en draagaccessoires optimaliseren de productiviteit van de werknemers, terwijl Getac’s Driving Safety Utility de chauffeurs en magazijnmedewerkers beschermt wanneer vorkheftrucks in bedrijf zijn. Extra connectiviteitssoftware helpt bij een naadloze, real-time datatransmissie vanaf elke plek in het magazijn. Ook inbegrepen is Getac’s Device Management Software (GDMS), waarmee klanten op afstand de staat van het apparaat kunnen bewaken, potentiële problemen proactief kunnen opsporen en zo uitvaltijd kunnen voorkomen. De verschillende oplossingen wordt ondersteund door een reeks professionele Getac-services, waaronder uitgebreide garantieopties die zijn afgestemd op een breed scala aan verschillende behoeften en levenscycli.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine 2-2020]

Lees het artikel hier in PDF