VodafoneZiggo stopt aanleg GigaNet in delen Nederland

VodafoneZiggo stopt tijdelijk met de aanleg van GigaNet in Rotterdam en omgeving vanwege het coronavirus, melden diverse media waaronder TotaalTV en nu.nl.

VodafoneZiggo heeft momenteel geen monteurs die nodig zijn om het snelle internet aan te sluiten bij klanten. In gesprek met TotaalTV zegt het bedrijf dat het zich nu volledig wil richten op het ‘voorkomen en verhelpen van storingen’ en ‘het garanderen van de netwerkcapaciteit’.

GigaNet

Twee weken geleden kondigde de operator aan dat vandaag zou starten met het aanbieden van supersnel internet met een downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde in Rotterdam, Vlaardingen, Hoogvliet, Pernis en Rozenburg. Eind 2020 biedt Ziggo gigabit-snelheden aan meer dan de helft van de 7,2 miljoen aansluitingen op GigaNet.

Ziggo combineert in zijn vaste netwerk glasvezel en coax. De weg die het internetsignaal van bijvoorbeeld de studio naar een huisaansluiting aflegt, verloopt over het Ziggo-netwerk voor gemiddeld 97% via glasvezel. Alleen het laatste deel, van de wijk tot in de huiskamer, gaat via coaxkabel. Op dit coaxdeel past Ziggo de nieuwe technologie DOCSIS 3.1 toe waarmee ook onbeperkt hoge internetsnelheden te behalen zijn met nu al een downloadsnelheid tot 1 Gbps.

Bron: TotaalTV

Bron: nu.nl