Omzet mobiele diensten wederom gedaald, KPN marktleider

De omzet uit mobiele diensten in Nederland is in 2019 wederom gedaald, net als de jaren ervoor. Er ging 4,1 procent af tot een bedrag van 3,69 miljard euro. In 2018 was er nog sprake van een daling van 3,7 procent. KPN blijft marktleider. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

T-Mobile wist als enige operator omzetgroei te realiseren dankzij de overname van Tele2 en organische groei in het klantenbestand. Daarmee groeide het marktaandeel van de operator naar 30 procent, bijna gelijk aan nummer twee Vodafone.

Verdere omzetdaling

Telecompaper verwacht een verdere omzetdaling van de mobiele markt in 2020, zij het iets geringer. De concurrentiedruk op de prijzen neemt enigszins af en meer klanten stappen over op grotere databundels.

KPN blijft marktleider

De harde concurrentie op zowel de consumenten- als de zakelijke markt heeft in 2019 geleid tot een lagere omzet bij KPN en Vodafone. Toch bleef KPN marktleider met bijna 40 procent van de totale mobiele omzet, tegenover 42,5 procent in 2018. Vodafone liet een lichte stijging zien in klantenaantallen. Desondanks daalde de omzet van de nummer twee op de mobiele markt, waardoor het marktaandeel bijna 2,5 procentpunten lager uitkwam op iets meer dan 30 procent over 2019.

Bron: Telecompaper