OnePlus komt met volledige 5G-serie

Smartphonemerk OnePlus komt met een lijn die volledig uit 5G-proof producten bestaat. Hierdoor profiteren alle OnePlus-gebruikers van een nieuwe ervaring dankzij de snelheid van 5G.

“Dit is een mijlpaal, zowel voor OnePlus als voor onze gebruikers. We zijn trots dat we een van de eerste smartphonefabrikanten zijn die met een volledig 5G-proof lijn komt”, zegt oprichter en CEO Pete Lau van OnePlus. “OnePlus was er in meerdere opzichten als eerste bij met 5G – en daar is deze introductie dus geen uitzondering op.”

Voorsprong door 5G

OnePlus staat al sinds de oprichting vooraan als het gaat om het leveren van een snelle en verfijnde smartphone-ervaring voor zijn gebruikers. Het eerste OnePlus-device was een 4G-telefoon en werd geïntroduceerd in een vroege fase van de transitie van 3G naar 4G. Het bedrijf geeft zijn gebruikers nu wederom een voorsprong door 5G te ondersteunen in zijn volledige productlijn van vlaggenschipmodellen.

Onderling verbonden

“Wij denken dat de smartphone-ervaring na het begin van het 5G-tijdperk een enorme verandering zal ondergaan. De lage latency van 5G en het bredere aanbod aan clouddiensten zullen ons ongetwijfeld helpen een écht onderling verbonden ervaring te creëren”, aldus Lau. “Daarnaast kunnen we hiermee voor nieuwe ontwikkelingen zorgen op het gebied van bijvoorbeeld gamen – iets wat essentieel is voor de technisch onderlegde OnePlus-gebruikers.”

OnePlus begon al in 2016 met 5G-onderzoek. In de loop van de jaren heeft het bedrijf veel ervaring opgedaan en nieuwe technologieën verzameld om 5G-smartphones voor een breed publiek beschikbaar te maken.

Bron: CNET