Bentley Systems, Microsoft en Schneider Electric herontwerpen toekomstige werkplekken

In samenwerking met Bentley Systems en Schneider Electric heeft Microsoft een digitale tweeling van zijn nieuwe regionale hoofdkantoor aan de Frasers Tower in Singapore uitgerold. Deze tweeling biedt een levende blauwdruk voor de toekomst van slimme gebouwen.

Azië-Pacific is een van de snelstgroeiende regio’s voor Microsoft, dat een blauwdruk heeft gecreëerd voor organisaties om de cultuur, fysieke ruimtes en technologieën over te nemen voor een toekomstbestendige werkplek. Verspreid over 12.500 vierkante meter en zes verdiepingen brengt het nieuwe Microsoft-kantoor aan de Frasers Tower 1.400 mensen samen in een omgeving waarin de digitale en fysieke wereld in harmonie kunnen bestaan.

Nieuwe technologieën

In een wereld waar we tegen 2025 meer dan 40 miljard apparaten kunnen verwachten die bijna 80 zettabytes (ZB) aan gegevens genereren, zullen organisaties en industrieën nieuwe technologieën moeten toepassen en capaciteiten moeten ontwikkelen waarmee ze kunnen floreren in een door innovatie geleide en op kunstmatige intelligentie gerichte toekomst.

Inclusief

Microsoft heeft ervoor gezorgd dat het nieuwe kantoor inclusief is door het voor iedereen toegankelijk te maken, ongeacht hoe ze communiceren, zien, horen of bewegen. Microsoft volgt een wereldwijde toegankelijkheidsstandaard voor elk Microsoft-kantoor en in Singapore voldoen ze aan de Building and Construction Authority of Singapore ‘Accessibility code in the built environment’ (2013).

“De werkplek van de toekomst gaat over het omarmen van innovatie in het weefsel van onze ruimte, zodat we meerdere contactpunten creëren, opzettelijk inclusief en toegankelijk zijn, met oog voor duurzaamheid en het milieu”, aldus vice-president Sales, Marketing en Operations Ricky Kapur van Microsoft in de regio Azië-Pacific. “Bij Frasers Tower in Singapore hebben we nauw samengewerkt met Bentley Systems en Schneider Electric om sensoren en telemetrie te implementeren om een ​​verbonden werkplek te creëren. Hiermee kunnen we de ruimte aanpassen op basis van gebruik, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd.”

Kosten besparen en productiviteit verbeteren

In de Microsoft-kantoren in Frasers Tower worden gegevens verzameld door een mix van 179 Bluetooth-bakens in vergaderruimten en 900 sensoren voor verlichting, luchtkwaliteit en temperatuur door Schneider Electric. Het platform genereert bijna 2.100 datapunten die zijn verbonden met de cloud op Microsoft Azure , waardoor het holistische beheer van de omgeving mogelijk wordt.

De sensoren maken monitoring van het gebruik van faciliteiten, energie en nutsvoorzieningen mogelijk. Ze optimaliseren het ruimtegebruik, airconditioning en aanpassing van de verlichting. Dit alles biedt een comfortabele en productieve ruimte voor werknemers, terwijl de algehele energie-efficiëntie wordt verhoogd. Open, interoperabele technologie maakt het ook mogelijk om met activiteitsdetectie ingeschakelde verlichting en ruimtesensoren kamerboekingen op de Smart Building CampusLink-app van Microsoft weer te geven.

Smart Building CampusLink

Medewerkers gebruiken Smart Building CampusLink, een applicatie die volledig is geïntegreerd met Microsoft Outlook en Microsoft Office 365, waardoor navigatie naar een hoger niveau wordt getild door medewerkers in staat te stellen routebeschrijvingen te vinden, kamerbezetting te bepalen en faciliteiten in realtime te boeken. Het regionale hoofdkantoor van Microsoft in Azië-Pacific is het eerste Microsoft-kantoor buiten Redmond, Washington dat Smart Building CampusLink implementeert.

De sensoren kunnen mogelijk ook kooldioxidegehaltes in de lucht bewaken die de werkprestaties en neurale activiteit, geluidsniveaus en energieverbruik negatief beïnvloeden. Dit kan leiden tot besparingen tot 25 procent, zoals ervaren op het hoofdkantoor van Microsoft in Redmond, Washington.

“Met slimme sensoren kunnen we in realtime zinvolle gegevens verzamelen, waardoor we verschillende aspecten van onze ruimtes kunnen optimaliseren, comfortabeler maken en het energieverbruik op een duurzame en economische manier verminderen”, zegt Cluster President van Singapore, Maleisië en Brunei Damien Dhellemmes van Schneider Electric. “Onze samenwerking met Microsoft biedt een echt model over hoe verbonden apparaten in combinatie met gecontextualiseerde sensorverwerking slimme bouwsystemen kunnen opleveren die niet ingaan tegen de privacy van individuen, en die buiten kantoren kunnen worden toegepast op gebouwen, winkelcentra en zelfs huizen van de toekomst.”

Gegevensgestuurde blauwdruk

De gegevens van sensoren maken de virtuele replicatie van de fysieke wereld mogelijk door de relaties tussen mensen, plaatsen en apparaten te modelleren in een ruimtelijke intelligentiegrafiek. De operationele inzichten die door de digitale blauwdruk worden verkregen, maken beheer en meting mogelijk, waardoor unieke relevante ervaringen worden gecreëerd door gegevens te correleren over de fysieke en digitale wereld. De digitale tweeling van Microsofts Frasers Tower in Singapore is een model voor slimme kantoren, ontwikkeld en geïmplementeerd in samenwerking met Bentley Systems. Het brengt de convergentie van kunstmatige intelligentie, Internet of Things en productiviteitstools op een uniek relevante manier samen.

“Digitale tweelingen herdefiniëren hoe we infrastructuur beheren, van individuele apparatuurinstallaties tot grote faciliteiten en hele steden. Hoewel slimme gebouwen zijn ontwikkeld om het energieverbruik beter te beheren, zijn we aanvullende strategische rollen gaan realiseren door het dynamisch toewijzen van ruimte, het verhogen van het gebruik, het verlagen van de kosten, het verbeteren van het concurrentievermogen en het verbeteren van samenwerking en productiviteit”, zegt vice-president en regional executive voor Zuid-Azië Kaushik Chakraborty van Bentley Systems. “Met Bentley’s OpenCities Planner en Microsofts Azure cloudplatform en Power BI hebben we een virtueel digitaal tweelingmodel van het regionale hoofdkantoor van Microsoft in Singapore ontwikkeld, waarbij de gegevens die in de digitale en fysieke wereld zijn verzameld, worden gecorreleerd om domeinspecifieke oplossingen te bouwen en nieuwe efficiënties, verbeteringen en kansen voor de moderne werkplek te ontgrendelen.”

Bron: Bentley Systems