Pocos in portfolio van Tech Data

Pocos is een samenwerking aangegaan met Tech Data. Tech Data is de grootste distributeur op ICT-gebied. De in Bodegraven, Eindhoven en Naarden gevestigde onderneming heeft de diensten van Pocos in haar portfolio opgenomen. Pocos is een innovatieve aanbieder van connectiviteit, telefonie, mobiel & cloud uit Eindhoven.

Tech Data heeft een breed portfolio van hardware, software, diensten en connectiviteit van alle grote telecomproviders. Businesspartners van Tech Data die een connectiviteitsdienst van Pocos willen verkopen, gaan een reseller-overeenkomst met Pocos aan, terwijl Tech Data de eerste lijns support levert. Hieronder vallen onder andere sales, orderondersteuning en technische support. Pocos verzorgt zoals altijd de tweede en derde lijns support.

Unieke samenwerking

De samenwerking met Tech Data mag best uniek genoemd worden. “Tech Data is wereldwijd een grote speler en Pocos is een van de weinige leveranciers van whitelabel-diensten die via een distributeur levert”, zegt Senior Business Partner Manager Jelle de Bruijn van Pocos. “Een team van Tech Data-accountmanagers gaat actief onze diensten aanbieden aan hun businesspartnerkanaal. Ook beschikken ze over een eigen team, dat zich al lange tijd volledig richt op connectiviteit. Omdat deze kennis in ruime mate aanwezig is, zal de samenwerking zich dan ook in eerste instantie hierop richten. Bijkomend voordeel voor ons is dat de samenwerking zal bijdragen aan de naamsbekendheid van Pocos in de markt.”

Voordelen Tech Data

Ook voor Tech Data zijn de voordelen evident. “De diensten van Pocos zijn complementair aan ons bestaande portfolio. Door de samenwerking met Pocos kunnen we naast de connectiviteit van alle grote providers ook whitelabel-diensten aanbieden aan onze businesspartners”, aldus Directeur Endpoint Solutions Suzette Oskam van Tech Data. “Dat is in meerdere opzichten interessant: tot op heden kochten businesspartners de whitelabel-diensten elders. Daarbij zijn we nu de enige distributeur in de markt die een totaaloplossing levert op het gebied van connectiviteit.”

Bron: Tech Data