MWC op de helling door coronavirus

MWC, het vroegere Mobile World Congress, dat deze maand moet plaatsvinden, wordt mogelijk afgelast. Aankomende vrijdag hakt organisator GSMA hier de knoop over door.

Afzeggingen

Verschillende grote partijen als LG, Ericsson en Teleplan hebben zich al teruggetrokken vanwege het coronavirus. De gezondheid en veiligheid van werknemers wordt hierbij als reden genoemd. Dit ondanks aangekondigde maatregelen van de organisator om het risico rond het virus te beperken. Enkele grote Europese providers zijn in beraad gegaan of ze aan het event deel gaan nemen. Het gaat om BT, Deutsche Telekom, Orange, Telefónica en Vodafone.

De GSMA heeft de berichten over een mogelijke afgelasting uit de Spaanse media bevestigd noch ontkend. MWC trekt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers en levert de stad Barcelona 470 miljoen euro op. Dit jaar moet de MWC plaatsvinden van 24 t/m 27 februari.