Orange Belgium introduceert Mesh WiFi

Orange Belgium heeft het nieuwe Mesh WiFi gelanceerd. Deze nieuwe, slimme technologie garandeert voor LOVE-klanten naadloze connectiviteit binnenshuis en houdt rekening met nieuwe bouwnormen.

Steeds meer Belgische klanten stuiten op problemen met hun wifibereik binnenshuis, onder andere door steeds beter geïsoleerde woningen en nieuwe bouwnormen. Orange Belgium wil zijn LOVE-klanten overal in huis naadloze connectiviteit bieden en brengt daarom een nieuwe hardwareoplossing op de markt: Mesh WiFi.

Belang wifisignaal

Volgens een enquête van Orange Belgium vindt wel 90 procent van alle klanten een wifisignaal in elke kamer “belangrijk tot uiterst belangrijk”. 53 procent van deze groep verwacht ook wifi-ontvangst in de tuin of op het terras, 17 procent zelfs op zolder en 9 procent in de kelder. Aan die verwachtingen kunnen klassieke modems en routers niet altijd voldoen. Hun signaalsterkte wordt immers beperkt door Europese regelgeving en vaak worden ze ook niet optimaal geplaatst voor een goede wifi-ontvangst in belangrijkste kamers van het huis.

Mesh WiFi

Daarom lanceert Orange Belgium Mesh WiFi: een oplossing die de prestaties, het bereik en de signaalsterkte van de wifiverbinding verbetert dankzij meerdere modules die de klant kan installeren in verschillende plaatsen in huis om een uniek wifinetwerk op te bouwen.

Verschil

Het voornaamste verschil met andere wifiversterkers op de markt? De modules staan onderling in constante communicatie, zodat het systeem actief de beste beschikbare verbinding zoekt. Het bepaalt welke Mesh-module en welke wifiband moeten worden gebruikt en voorkomt dat het signaal wordt onderbroken wanneer de klant zich verplaatst. De klant kan ook het aantal modules kiezen voor zijn huis.

Ondersteuning Voice-over-WiFi

“Door de WiFi-connectie van onze klanten drastisch te versterken, beantwoordt Mesh WiFi aan de nood om supersnel internet in heel het huis te hebben”, aldus Chief Consumer Officer Christophe Dujardin van Orange Belgium. “Meer nog, klanten kunnen deze combineren met Voice-over-WiFi. Daarmee maken we het al sinds 2018 mogelijk om te bellen via een beschikbare wifiverbinding. Ondertussen gebruiken ruim 200.000 klanten deze technologie elke maand. Met Mesh WiFi, voor een naadloze internettoegang, en Voice-over-WiFi voor telefoongesprekken, willen we overal in huis totale connectiviteit garanderen.”

Bron: Orange BE