Schiphol Telematics kiest voor PrivateAPN van Voiceworks

Schiphol Telematics implementeert komende maanden een op maat gemaakte PrivateAPN (Access Point Name) dienst van Voiceworks op het terrein van de luchthaven. KLM is de launching customer.

Schiphol Telematics (ST) is onderdeel van Royal Schiphol Group en is een gespecialiseerde telecomaanbieder die zakelijke klanten in de omgeving van Amsterdam Airport Schiphol bedient. Bedrijven op dit soort locaties stellen specifieke eisen aan hun ICT-leverancier. Om in deze behoefte te voorzien, kiest ST voor een partnership met leverancier Voiceworks, één van Nederlands grootste aanbieders van geïntegreerde zakelijke communicatieoplossingen. De PrivateAPN van Voiceworks staat hierin centraal.

Tijdsverlies en ongemakken voorkomen

Door middel van de PrivateAPN dienst van Voiceworks worden mobiele apparaten van klanten op het terrein van Amsterdam Airport Schiphol op een beveiligde manier verbonden met het bedrijfsnetwerk van Schiphol Telematics. Hierdoor kunnen zij het netwerk van ST op iedere locatie gebruiken via een beveiligde mobiele 3G/4G-verbinding. In de oude situatie moesten medewerkers zelf een verbinding met een Virtual Private Network (VPN) opstarten of waren zij afhankelijk van de aanwezigheid van het vaste of Wifi-netwerk. Door het gebruik van PrivateAPN is deze stap niet meer nodig. Dit voorkomt enerzijds tijdsverlies en ongemakken en anderzijds zijn klanten in staat apparaten automatisch en beveiligd te verbinden met het bedrijfsnetwerk op basis van een mobiele verbinding.

Technische specificaties

De oplossing wordt mogelijk gemaakt door Cisco. Het op de Cisco Ultra Packet Core gebaseerde Packet Gateway (PGW) platform vormt de basis van PrivateAPN: een netwerkfunctie voor het 4G mobiele core-netwerk. De Cisco Virtualised Evolved Packet Core (vEPC) is een mobiele core-oplossing die gebruikmaakt van Network Functions Virtualisation (NFV) en Software Defined Networking (SDN). Het stelt Voiceworks in staat om op flexibele wijze maatwerk oplossingen aan haar klanten te bieden.

Op maat gemaakt

De PrivateAPN is een standaarddienst van Voiceworks. Door het leveren van maatwerk in de vorm van een specifieke PrivateAPN dienst, in samenwerking met verschillende marktpartijen, is er voldaan aan de strenge airport veiligheidsregels. Mobile Architect Arjan van der Oest is namens Voiceworks trots op dit project. “Niet alleen bieden we een volledig passende oplossing, maar zijn we als bedrijven ook een zeer goede match gebleken”, aldus Van der Oest. “De teams van Voiceworks, Schiphol Telematics, Conscia (ICT netwerk-partner ST), Cisco en KLM hebben op zeer prettige wijze intensief samengewerkt om een complete, op maat gemaakte oplossing te kunnen opleveren.”

Ook Schiphol Telematics is erg te spreken over de nieuwe oplossing. Volgens managing director Klaas Verberg is de strategie van Schiphol Telematics erop gericht om onze klanten altijd en overal een beveiligde connectie te geven met hun bedrijfsnetwerk. “Een uitbreiding van ons portfolio met een mobiele oplossing past daar dan ook erg goed in”, aldus Verberg. “We zijn met een groot aantal partijen in staat gebleken om een oplossing te bouwen voor een specifieke airport uitdaging.”

Bron: Voiceworks