Merknaam XS4ALL blijft bestaan

CEO Joost Farwerck van KPN heeft bekendgemaakt dat de naam XS4ALL blijft bestaan. De huidige klanten behouden dezelfde diensten en dienstverlening. De Telegraaf meldt dat Farwerck het nieuws over het voortbestaan van de merknaam XS4ALL op een bijeenkomst wereldkundig maakte.

De topman van KPN wil dat XS4ALL de eigen kritische opinie als voorvechter van vrijheden van breedbandgebruikers blijft uitdragen. Ook de goed gewaardeerde helpdesk van XS4ALL blijft bestaan. Daardoor lijkt alles bij XS4ALL bij het oude te blijven. Maar dat is niet op elk vlak het geval. Zo gaat XS4ALL de volledige netwerkinfrastructuur van KPN gebruiken en verdwijnt de BV waaronder XS4ALL op dit moment opereert. Dit betekent dus dat de zelfstandige status van XS4ALL verdwijnt en het een divisie binnen KPN wordt. De integratie van XS4ALL binnen KPN moet op 1 maart beginnen.

Belang XS4ALL

KPN hecht belang aan het voortbestaan van de merknaam XS4ALL. Eerder maakte het telecombedrijf vorig jaar onder leiding van de inmiddels vertrokken CEO Maximo Ibarra de éénmerkstrategie bekend. Onder meer Telfort en XS4ALL moesten onder de merknaam KPN verder gaan. Telfort is inmiddels als merknaam verdwenen en klanten zijn bij KPN ondergebracht. De tegenstand onder abonnees van XS4ALL was echter groot. Dit leidde tot een online petitie van actiecomité XS4ALL Moet Blijven die door meer dan 50.000 Nederlanders werd ondertekend. Onder druk van mogelijk klantverlies lijkt KPN overstag te zijn gegaan en naar klanten van XS4ALL te gaan luisteren. Dit leidt nu tot behoud van de merknaam XS4ALL en de huidige dienstverlening inclusief helpdesk.

Freedom Internet

KPN probeert ook het voornemen van actiecomité XS4ALL Moet Blijven buitenspel te zetten. Onder de naam Freedom Internet wil dit actiecomité binnen enkele maanden via vaste netwerken tv en internet gaan aanbieden. Daarbij wil Freedom Internet voortborduren op het DNA van het oorspronkelijke XS4ALL. De diensten die Freedom Internet gaat leveren, worden overigens via de koperdraad- en glasvezelnetwerken van KPN de woning ingebracht. Nu KPN de merknaam XS4ALL in stand houdt, wordt het voor Freedom Internet moeilijker om klanten bij KPN af te snoepen.

KPN vs Freedom Internet

Het actiecomité vindt dat XS4ALL-klanten een rad voor ogen wordt gedraaid. “De wijze waarop XS4ALL de komende tijd wordt uitgekleed, is schrijnend; er wordt gedaan alsof XS4ALL voorlopig mag blijven”, aldus het actiecomité op de eigen internetsite. Verder wordt het volgende gesteld: “Het integreren van techniek leidt ertoe dat XS4ALL-klanten en hun data uiteindelijk volledig in de systemen van KPN komen te zitten, wat nu niet het geval is. Dit betekent ook dat het privacy- en securitybeleid van KPN van toepassing zal zijn.”

Bron: Telegraaf