Colt breidt IQ Network Londen verder uit

Colt Technology Services breidt het IQ Network in en rondom Londen uit. Colt biedt hiermee 110 kilometer aan nieuwe glasvezelverbindingen in de stad waar het bedrijf is opgericht. De uitbreiding wordt aangejaagd door de vraag van klanten en technologische trends zoals 5G.

Het project in Londen speelt gelijktijdig met uitbreidingen van het Colt IQ Network in Oost-Europa, Dublin en Berlijn. Deze uitbreidingen zijn in lijn met het streven van Colt om de kracht van connectiviteit in te zetten voor maatschappelijke innovatie en zakelijke transformatie. De recente uitbreidingen hebben geresulteerd in een netwerk dat 7.000 kilometer beslaat en ruim tien steden in Oost-Europa verbindt.

Toename mobiliteit

Volgens de Visual Networking Index van Cisco zal 22 procent van al het wereldwijde internetverkeer in 2022 afkomstig zijn van mobiele netwerken. In 2017 lag dit percentage nog op 12 procent. Door deze opkomst van mobiliteit wordt een betrouwbare, flexibele en verdichte backbone van glasvezel belangrijker dan ooit.

“We weten dat glasvezel steeds belangrijker wordt nu de wereld een steeds groter beroep doet op draadloze netwerken. Om die reden investeert Colt al enkele jaren in het high-bandwidth Colt IQ Network”, aldus CEO Carl Grivner van Colt Technology Services.

Bron: mediacontent