Claranet introduceert WorkSmart365

Claranet introduceert de hybride online werkplek WorkSmart365. Het bijzondere aan deze dienst is volgens Claranet dat de gebruikte applicaties niet per se als SaaS aangeboden hoeven te zijn door de leverancier. Ook oudere legacy applicaties kunnen worden opgenomen in WorkSmart365 waardoor organisaties de stap naar de cloud kunnen plannen.

Om WorkSmart365 te gebruiken heeft de gebruiker alleen een desktop, laptop, tablet of smartphone met internetverbinding nodig. “Na het inloggen komt de gebruiker op een eigen bureaublad met persoonlijke applicaties en gegevens”, vertelt productmanager Henk Liebeek van Claranet. “Applicaties of onderliggende taken worden gestart met behulp van tegels. Deze applicaties hoeven niet allemaal in de cloud te hangen.”

Cloudvolwassenheid

De cloudvolwassenheid verschilt volgens Liebeek sterk per branche waardoor veel branchespecifieke applicaties, met name in traditionelere branches, nog niet zijn omgezet naar SaaS-applicaties. “Hierdoor voelen organisaties die eigenlijk afhankelijk zijn van die applicaties dat ze geremd worden. Ze willen wel naar de cloud, vooral omdat de andere applicaties waarmee ze werken al wel cloud-gebasseerd zijn, zoals bijvoorbeeld Office365 en CRM-applicaties. Met WorkSmart365 hoeven ze niet te wachten. Alle applicaties kunnen in deze hybride online werkplek worden opgenomen. Ongeacht of het een SaaS-applicatie, legacy- of on-permise-applicatie is.”

Archive On-Demand

Naast de combinatie van cloud en niet-cloud applicaties en de mogelijkheid om verschillende profielen, met eigen unieke instellingen, toe te wijzen aan de gebruikers, kunnen bedrijven ook kiezen voor de optie ‘Archive On-demand’. Claranet kopieert applicaties, programma’s en/of databases naar een ‘eigen stukje cloud’ van klanten dat in ruststand minimaal gebruik maakt van resources en pas ‘op aanvraag’ het archief opstart. Zo blijven de kosten beperkt. Klanten hebben hiermee echter wel de zekerheid van een modern en nieuw platform met de back-up-opties.

Bron: Claranet