Destiny stapt in Franse telecommarkt met overname OpenIP

Destiny neemt de Franse telecomprovider OpenIP over en zet daarmee verdere stappen in zijn Europese expansieplannen. Met OpenIP kan Destiny nu ook clouddiensten, inclusief connectiviteit, security, UC en VoIP, aanbieden in Frankrijk. Dit meldt Destiny in een persbericht.

Destiny is een Belgische aanbieder van veilige cloudcommunicatieoplossingen en maakt een opmars op de Nederlandse telecommarkt met diverse overnames in de laatste anderhalf jaar waaronder Motto Communications, OZMO en DSD Business Internet in Nederland. De strategie van de Belgische operator combineert in elk land een sterk distributieplatform voor clouddiensten en een portfolio van oplossingen met toegevoegde waarde en lokale connectiviteit, die aansluit bij de behoeften van MKB- en grote bedrijven.

OpenIP

OpenIP is in 2005 opgericht door Laurent Silvestri en is een UC-provider met een 100 procent indirecte marktbenadering. OpenIP heeft een netwerk van ruim 1.300 IT- en telecomintegrators en -partners om IT-, telecom- en cloudoplossingen te verkopen, implementeren, ondersteunen en te factureren. OpenIP deelt naar eigen zeggen een dezelfde cultuur met Destiny gericht op ondernemerschap en een customer centric aanpak.

Deze internationale stap is mogelijk sinds Apax Partners recent als nieuwe investeerder is ingestapt in de Destiny groep. Het Franse investeringsfonds heeft expertise in telecom, zowel in Frankrijk als internationaal, en is aangetrokken om de internationale expansie te versnellen en de actieve overnamestrategie voort te zetten. Door de overname van OpenIP groeit Destiny uit tot een bedrijf met meer dan 300 medewerkers in België, Nederland en Frankrijk. Destiny stelt zijn omzetverwachting voor 2019 bij naar meer dan 80 miljoen euro. Laurent Silvestri wordt aangesteld als lid van het managementteam van de Destiny groep.

Internationale expansie

De overname is volgens CEO Daan De Wever van Destiny opnieuw een mooie volgende stap in de internationale expansie van Destiny. “De samenwerking met OpenIP geeft ons de mogelijkheid om in de komende jaren versneld te kunnen groeien en zo onze ambitie waar te maken om binnen drie tot vijf jaar naar een omzet van 200 miljoen euro te evolueren”, aldus De Weever. “We willen leidend zijn in de markten waar we aanwezig zijn en kijken verder naar bijkomende overnames op de Franse markt. We groeien echter niet om te groeien. We versterken elkaars aanbod, kunnen veel leren van elkaar en verenigen onze krachten om onze ambitie waar te maken en een leidende speler in Europa op vlak van veilige cloudcommunicatieoplossingen te worden.”

CEO Laurent Silvestre van OpenIP ziet de alliantie met de Destiny groep en de steun van Apax Partners als de mogelijkheid om de ontwikkeling op de Franse markt te versnellen. “De natuurlijke synergiën tussen onze twee bedrijven, de chemie tussen de teams en de sterkte van de groep samen vormen een echte troef om ten volle te kunnen inspelen op de digitalisering van de bedrijfstelecommunicatie”, aldus Silvestre.

Juiste moment

Volgens Thomas de Villeneuve, partner bij Apax partners, zet Destiny op het juiste moment zijn eerste stap op de Franse markt. “Er zijn momenteel enorme kansen omdat heel wat bedrijven nog steeds traditionele telefoniesystemen gebruiken”, aldus De Villeneuve in het persbericht. “Frankrijk zit nog in de startfase van de transformatie naar de cloud en met OpenIP staat Destiny sterk om hier een voortrekkersrol in te spelen.”

Bron: Destiny