CM.com leverancier van Google Verified SMS

CM.com is geselecteerd om de nieuwe beveiligingsoplossing Verified SMS van Google aan te bieden aan organisaties die data per SMS uitwisselen met klanten. Met deze controlemethode kunnen bedrijven het aantal vervalsingen en misbruik van hun merk tegengaan of verminderen.

SMS-berichten helpen bedrijven nuttige informatie met consumenten te delen, zoals wachtwoorden, notificaties of afspraakbevestigingen. Toch kan het soms moeilijk zijn om de afzender van deze berichten te vertrouwen, aangezien deze berichten vaak vanaf een willekeurig nummer worden verzonden. Sommige berichten kunnen afkomstig zijn van fraudeurs die zich voordoen als betrouwbare bedrijven en die vragen om persoonlijke informatie of links sturen naar gevaarlijke websites (phishing).

Verminderen van fraude

Verified SMS voegt een extra beveiligingslaag toe aan het SMS-contact tussen organisaties en klanten. Bedrijven die Verified SMS inzetten, zullen automatisch geverifieerd worden vanuit Google. Daarna verschijnen het logo, een korte beschrijving van de organisatie en een verificatiebevestiging op het scherm van de ontvanger. Wanneer een bericht is geverifieerd – dit gebeurt zonder de berichten naar Google te sturen – ziet de ontvanger de bedrijfsnaam, het logo en een verificatiebadge in de berichtenstroom. Wanneer organisaties niet geverifieerd kunnen worden, zal de ontvanger een extra waarschuwing ontvangen, bijvoorbeeld bij het doorklikken op weblinks. De oplossing heeft als doel de kans op fraude, bijvoorbeeld door spoofing en smishing, drastisch te verminderen. Vooral financiële instellingen, overheden, verzekeringsmaatschappijen en telecombedrijven zullen van de verhoogde veiligheid profiteren om hun bedrijfsmerk te beschermen.

Een van de eerste leveranciers 

CM.com is een Nederlands technologiebedrijf gespecialiseerd in het leveren van Conversational Commerce en werkte samen met Google aan uitgebreide test- en feedbackrondes. Hierdoor behoort het Nederlandse bedrijf nu tot een van de eerste leveranciers van Verified SMS. CEO Jeroen van Glabbeek van CM.com is trots op de nieuwe oplossing in het portfolio. “Als partij die zich volledig op Conversational Commerce richt, kan een oplossing als Verified SMS niet ontbreken in ons aanbod. Het maakt betrouwbare verbinding tussen bedrijven en consumenten mogelijk. We zijn daarom erg blij met deze samenwerking.”  

Beschikbaarheid

Klanten kunnen zich nu pre-registreren via CM.com. Verified SMS wordt geleidelijk aan uitgerold in negen landen, beginnend in de V.S., India, Mexico, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, de Filippijnen, Spanje en Canada, met als verwachting dat meer landen zullen volgen.

Bron: Persbericht CM.com