Cegeka neemt KPN Consulting over

KPN Consulting, onderdeel van telecombedrijf KPN, wordt verkocht aan Cegeka. Dit zijn beide bedrijven overeengekomen. KPN Consulting omvat alle activiteiten van KPN ICT Consulting en Call2. Het biedt hiermee een verscheidenheid aan op maat gemaakte ICT-advies- en ondersteuningsservices op het gebied van onder andere ICT-strategie, cloudservices en data-analyse.

Deze transactie is in lijn met de groeistrategie van Cegeka voor Noord-Europa. Het IT-bedrijf uit Hasselt verdubbelt hiermee zijn omzet in Nederland en wordt er één van de grootste IT-serviceproviders. Van de ruim 5.000 medewerkers van Cegeka zijn er 350 werkzaam in Nederland. KPN Consulting telt 750 medewerkers en 250 contractors. De overnamesom wordt niet bekendgemaakt.

Samenwerking

Als onderdeel van de transactie zullen KPN en Cegeka een samenwerking aangaan om ervoor te zorgen dat de dienstverlening aan klanten van KPN ononderbroken blijft. Volgens de voorwaarden van dit partnerschap zal Cegeka advies- en ondersteuningsdiensten blijven leveren aan KPN als voorkeursleverancier. “De consulting en servicedesk-activiteiten van KPN Consulting sluiten naadloos aan bij de outscourcingpropositie van Cegeka in Nederland”, zegt Managing Director Netherlands Karim Henkens van DACH and Nordics. “De Data & Analytics, Security en ServiceNow-activiteiten completeren het productenportfolio. Bij Cegeka kunnen klanten rekenen op een betrouwbare IT-partner die hen helpt om relevant te blijven in een snel veranderende digitale wereld. Hiermee versterken wij onze marktpositie in Nederland en kunnen wij onze groei verder doorzetten.”

Vereenvoudiging KPN

De dienstverlening van KPN Consulting zal onder de Cegeka-vlag worden voortgezet. Voor KPN past deze transactie in zijn strategie om sneller te vereenvoudigen en zich te richten op zijn belangrijkste ICT-diensten in de zakelijke markt. “Dit is een belangrijke stap voor Cegeka in onze verdere internationale groei”, zegt CEO Stijn Bijnens van Cegeka Groep. “Door deze acquisitie worden onze activiteiten in Nederland even groot als die in België, hetgeen perfect in lijn is met onze strategie. Daarnaast is lokale verankering een strategisch middel voor ons om dichtbij onze klanten te staan, met extra aanwezigheid in het noorden en westen van Nederland.”

BronCegeka Groep