Europees Commissaris steunt pan-Europese telecomfusies

De Europees Commissaris voor concurrentie, Margrethe Vestager, is voorstander van zogeheten ‘Europese kampioenen’ in de telecomsector. Dit zegt CEO Stephane Richard van Orange op de Investor Day van de Franse telecomgroep. De EU-commissie staat volgens Richard ook open voor pan-Europese marktconsolidatie in de sector, en voor deals op het gebied van netwerkdeling en netwerkoptimalisatieprojecten.

Richard benadrukte dat er op dit moment geen plannen zijn voor een dergelijke fusie op Europees niveau. Hij gaf daarmee ook commentaar op recente geruchten die wijzen op een mogelijke fusie tussen Orange en Deutsche Telekom, waarin hij het Frans-Duitse huwelijk beschrijft als een ‘nooit eindigend verhaal’ dat om de paar jaar naar boven komt.

Geen besprekingen

De CEO van Orange verklaarde dat er momenteel geen besprekingen plaatsvinden met Deutsche Telekom. Zonder een specifiek land te noemen, zei hij ook dat Orange geen grote verwachtingen heeft met betrekking tot consolidatie op de markt.

Nieuwe strategie

Orange onthulde woensdag 4 december ‘Engage 2025’, de nieuwe strategie die aansluit op het Essentials 2020-plan dat in 2015 werd gelanceerd. De groep presenteerde zijn doelstellingen voor de komende vijf jaar en benadrukte dat het bedrijfsmodel zal worden geleid door sociale en ecologische verantwoordelijkheid.

Bron: Nasdaq