Zyxel presenteert Wifi 6 access points voor scholen

Zyxel heeft een serie access point aangekondigd die geschikt zijn voor gebruik op Wifi 6 (11ax). Deze modellen zijn volgens het bedrijf specifiek ontworpen om netwerkverstopping te voorkomen in omgevingen met een hoge netwerkdichtheid, zoals klaslokalen en schoolkantines.

Leraren en leerlingen werken steeds meer met slimme schoolborden, laptops of tablets en met 30-40 leerlingen in een klas ervaren scholen steeds meer problemen met de netwerkprestaties. Om deze uitdaging aan te gaan, heeft Zyxel het paradepaardje de WAX650S voor scholen die hogere capaciteit nodig hebben. De nieuwe serie is geschikt voor Wifi 6 en kan een grote groep apparaten tegelijkertijd ondersteunen en houdt interferentie buiten het klaslokaal. Wifi 6 biedt hogere efficiëntie en is de nieuwste versie van draadloze technologie.

Wifi 6

De next-generation WAX650S-AP is uitgerust met de nieuwe OFDMA-technologie, wat staat voor Orthogonal Frequency Division Multiple Access, en spatial reuse (BSS coloring). Hiermee kunnen meerdere gebruikers tegelijkertijd verbinding maken met het access point zonder de bandbreedte te overbelasten. Dit geeft gestroomlijnde verbindingen en efficiëntere Wifi zonder vertraging of storing.

Ondanks de voordelen van Wifi 6, blijven er nog andere uitdagingen met co-channel interferentie bestaan, omdat grote aantallen Wifi-apparaten via hetzelfde kanaal worden verbonden. Dit geldt met name in omgevingen met een hoge dichtheid, zoals klaslokalen. Deze problemen kunnen volgens het bedrijf worden opgelost met de Wifi 6 access points van Zyxel.

De WAX650S heeft smart antenna-technologie in combinatie met spatial reuse die netwerkprestaties verbetert en beter in staat is netwerkinterferentie te overwinnen dan andere Wifi 6 access points. Naast een slimme antenne, biedt de WAX650S AP ondersteuning voor 5 Gb-ethernet en multi-gig-snelheid, standaard in Wifi 6, voor een snellere draadloze omgeving. Een aparte scanradio zorgt voor een permanente bewaking van netwerkproblemen, zonder de WiFi-kwaliteit te beïnvloeden. Verder stelt het geoptimaliseerde hardware-ontwerp het AP in staat om uitdagingen op het gebied van draadloze interferentie beter aan te pakken.

Nebula

De 11ax AP-serie kan ook geïntegreerd worden met de NebulaFlex-oplossing van Zyxel en wordt geleverd met een pro-pack licentie van één jaar. Door met Nebula te integreren, profiteren scholen van de voordelen van de cloud en kunnen ze hun systeem op afstand beheren zonder een speciaal IT-team. Scholen met een beperkt IT-budget kunnen het Nebula-basispakket zonder licentiekosten proberen.

Als alternatief biedt het Nebula Professional-pakket meer geavanceerde functies, zoals toegang tot draadloze netwerkmonitoring en rapporten waarmee het Wifi-netwerk kunnen diagnosticeren en snel problemen kunnen oplossen. De levenslange abonnementsoptie elimineert voortschrijdende licentiekosten en helpt scholen hun netwerk draaiende te houden met flexibele abonnementsopties die het beste bij hun budget passen.

De Zyxel WAX650S AP is leverbaar vanaf  januari 2020 en kan nu al besteld worden.

Bron: Zyxel