GTT neemt KPN International definitief over

GTT Communications heeft KPN International definitief overgenomen. Dit meldt het bedrijf vandaag in een persbericht. GTT betaalt 50 miljoen euro op een schuldenvrije basis voor de transactie. 

KPN International is onderdeel van KPN NV en beheert een wereldwijd IP-netwerk voor grootzakelijke en carrier-klanten. GTT zelf is een internationale leverancier van cloud networking voor multinationals. De overname houdt onder meer in dat GTT nu de voorkeursleverancier wordt voor internationale netwerken bij honderden klanten. Deze klanten blijven volgens het persbericht bij KPN. Verder is de overname een aanvulling op het portfolio aan clouddiensten van GTT waaronder transport, internet en WAN-diensten. Hiermee heeft het bedrijf naar eigen zeggen een ‘breder aanbod’ in zijn wereldwijde Tier 1 IP-netwerk.

Volgens CEO Rick Calder versterkt GTT met deze overname zijn aanwezigheid in Europa. “Onder meer door de uitbreiding van het klantportfolio en de nieuwe medewerkers”, aldus Calder. “Klanten van KPN International krijgen nu toegang tot het groeiende wereldwijde netwerk van GTT en ons dienstenportfolio.”

Bron: GTT Communications