OZMO per 1 januari verder als Destiny

OZMO gaat per 1 januari 2020 verder onder de naam Destiny. Het bedrijf is afgelopen juni overgenomen door Belgische telecomleverancier. Naast OZMO werden ook Motto Communications en DSD Business Internet overgenomen. Afgezien van de naam verandert er voor klanten en partners niets, zo meldt OZMO op de website.

Het cloudtelecombedrijf Destiny is onder leiding van Daan De Wever op overnamepad. Met een omzet van 42 miljoen in 2018 is het het snelst groeiende cloud– en telecombedrijf van de Belgische B2B-markt. Het bedrijf heeft met deze overname de ambitie om op korte termijn een volwaardig alternatief te worden voor KPN EEN, waarbij Destiny-partners hun oplossing ook onder hun eigen naam in de markt kunnen zetten. Met de overname van OZMO heeft Destiny alle bouwstenen in handen om de volledige Nederlandse markt een totaaloplossing rond veilige cloudcommunicatie aan te bieden en zo een alternatief voor RoutIT op de lokale markt te zijn.

Er komt een nieuwe website: www.destiny.nl. De websites ozmo.nl, motto.nl en dsd.nl blijven voorlopig in de lucht maar de nieuwe site wordt het primaire communicatiekanaal van het bedrijf. De huisstijl verandert van OZMO-groen naar Destiny-blauw.

Volledig cloudportfolio

CEO Daan De Wever van Destiny

Destiny zette de eerste internationale stappen in 2018 met de overname van Motto Communications. Het bedrijf heeft sindsdien zijn positie op de Nederlandse markt verder uitgebouwd. Zo richt het zich met Motto en het clouddistributieplatform FLUX vooral op grote whitelabel partners die behoefte hebben aan snelle, real time provisionering van clouddiensten. Met de overname van DSD Business Internet eerder dit jaar voegde het daar connectiviteit aan toe via een kwalitatief netwerk in eigen beheer. Kleinere whitelabel partners en resellers zijn eerder op zoek naar eenvoudige, gebundelde oplossingen die makkelijk uit te leggen zijn aan de klant.

“Met de overname van OZMO kunnen we nu het volledige partnerkanaal beter bedienen, ook het segment van de vele duizenden kleine whitelabel partners en resellers“, licht CEO Daan De Wever van Destiny toe. “We bieden hen via het OZMO-portaal naast een eenvoudige, vooraf gedefinieerde oplossing ook de nodige training en commerciële ondersteuning aan. Ze kunnen tevens rekenen op een betrouwbare oplevering, uitstekende support en een interessante financiële verdienste. Kortom, we stellen alles in het werk zodat zij op een zo makkelijk mogelijke manier cloudoplossingen kunnen aanbieden.”

Security als standaard 

Ook in België zijn diverse overnames geweest, waar partners en klanten van OZMO, DSD en Motto van profiteren. Zo nam Destiny twee jaar geleden IT101 over als aanvulling op het portfolio. IT101 was gespecialiseerd in de beveiliging van commodity communicatiemiddelen van bedrijven via de cloud. De diensten van IT101 zijn inmiddels geïntegreerd binnen Destiny, wat zorgt voor extra onderscheid op het gebied van security. Het is niet langer een optie, maar een extra bouwsteen in FLUX. Zo zijn partners van het bedrijf in staat om ook beveiligde connectiviteit, telefonie, mail, Office en andere communicatieoplossingen te verkopen aan klanten.

Meer kennis

De integratie van deze drie bedrijven zorgt voor een breder productportfolio, maar ook voor extra kennis. Daarmee beschikt Destiny nu over eigen, gepatenteerde technologie en is het bedrijf naar eigen zeggen niet meer afhankelijk van de roadmap van derden.

BronOZMO