Gezamenlijk 5G-testprogramma OPPO en T-Mobile

OPPO en T-Mobile ontwikkelen gezamenlijk een 5G-testprogramma in Nederland. Het programma start in het eerste kwartaal van 2020 met een focusgroep om gebruikerservaringen van 5G in kaart te brengen.

Tijdens deze test wordt een 5G-toestel van OPPO gebruikt op een 5G-testnetwerk van T-Mobile. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om 5G-connectiviteit op de Nederlandse markt te optimaliseren.

OPPO en T-Mobile delen naar eigen zeggen de ambitie om 5G zo snel mogelijk toegankelijk te maken in Nederland. Naast gezamenlijke ontwikkelingen op lokaal niveau, zet OPPO zich binnen het ‘5G Landing Project’ in voor de implementatie van 5G-producten en -diensten wereldwijd. T-Mobile is op haar beurt bezig met de voorbereidingen voor de uitrol van een landelijk dekkend 5G-netwerk in 2020.

Ambitie en vertrouwen

“We kijken met veel vertrouwen uit naar de ontwikkeling van het 5G Test programma in samenwerking met T-Mobile“, aldus CEO Harrison Chen van OPPO Nederland. Onze gebruikers staan in al onze activiteiten en innovaties voorop en met dit programma willen wij in kaart brengen waar kansen voor verbetering liggen en op welke wijze wij onze klanten in Nederland optimaal kunnen bedienen in het naderende 5G-tijdperk.”

Directeur Consumenten Sales & Terminals Onno Rip van T-Mobile Nederland haakt hierop in. “We hebben bij T-Mobile de ambitie op het gebied van 5G de meest innovatieve producten te bieden. OPPO loopt wereldwijd voorop bij de ontwikkeling van 5G en is een belangrijke partner in de realisatie van onze ambitie. Ons gezamenlijke testprogramma geeft ons de mogelijkheid in gesprek te gaan met focusgroepen en zo toekomstige producten te verbeteren”, aldus Rip van T-Mobile.

Succesvolle samenwerking

Het testen van 5G-toepassingen is nu nog uitsluitend mogelijk op een aantal 5G-onderzoekslocaties. OPPO en T-Mobile werken al geruime tijd intensief samen aan ontwikkelingen met betrekking tot 5G. Zo werden afgelopen zomer in het 5G Field Lab op het T-Mobile hoofdkantoor in Den Haag de eerste succesvolle tests uitgevoerd met een OPPO Reno 5G-smartphone.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 30 november 2019 hier aanmelden voor deelname aan het onderzoek. Kandidaten ontvangen in december een reactie van OPPO en T-Mobile.

Bron: T-Mobile