Sewan neemt VoIP-leverancier 3StarsNet over 

Het Franse Sewan heeft de Belgische VoIP-leverancier 3StarsNet overgenomen. Met de overname verdwijnt de merknaam 3StarsNet. De leverancier gaat verder als Sewan België, zo meldt Sewan zelf in een persbericht.

Met meer dan 350 miljoen belminuten per jaar is 3StarsNet één van de grootste alternatieve aanbieders van telefoondiensten voor professionals (Voice over IP) in België. Het bedrijf biedt naast VoIP ook diensten aan als ‘PBX in the cloud‘ en nummerhosting. Ook connectiviteit via radiogolven en glasvezel is mogelijk via dochteronderneming Mac Telecom.

Sewan in België

Door de overname wordt het Franse Sewan nu ook actief in België. Sewan is opgericht in 2007, telt zo’n 450 medewerkers en is goed voor een omzet van 115 miljoen euro. Naast Frankrijk is het bedrijf ook actief in Spanje en Duitsland. Daar komt dus nu België bij. “De expertise en ervaring van ons Belgische team in combinatie met de extra middelen en het distributiemodel van Sewan zullen het verschil maken in onze markt”, verduidelijkt CEO Julien Kutter van 3StarsNet.

Sewan biedt cloudgebaseerde communicatiediensten aan, en heeft naar eigen zeggen 750.000 eindgebruikers verdeeld over 55.000 verschillende bedrijven. Het bedrijf werkt met meer dan 850 distributiepartners, variërend van operators en internetproviders tot integrators en telefooninstallateurs.

BronSewan