Pocos: Ook voor bedrijfsverzamelgebouwen

POCOS BIEDT ‘CONNECTIVITY THAT BEATS’

Voor je klanten wil je connectiviteit die super solide is, zo snel als het licht en net zo degelijk als een Duitse auto. Ook als het gaat om klanten in bedrijfsverzamelgebouwen. “Misschien denk je dat dit niet zo eenvoudig is, maar niets is minder waar”, zegt Stephan Homan, directeur sales en marketing van Pocos. Wij schoven bij hem aan voor een uitleg én spraken met Marc van Bracht van Nox Telecom over een voorbeeld uit de praktijk.

 

Bedrijfsverzamelgebouwen worden door veel resellers als een lastige markt gezien, weet Stephan Homan. “Daarom ontzorgt Pocos je waar mogelijk. Je kent de situatie vast wel: alle huurders hebben contracten met verschillende providers en met grote regelmaat moet er weer een schop de grond in of staan er busjes voor de deur. Met Pocos kan dat stukken effi ciënter, sneller, goedkoper, betrouwbaarder én veel winstgevender voor jou als partner. De marges op onze glasvezelverbindingen zijn vaak twee keer zo hoog ten opzichte van traditionele internetverbindingen. Daar kan elke reseller zijn voordeel mee doen.”

Supersnelle, professionele glasvezelverbinding

Door een bedrijfsverzamelgebouw aan te sluiten op het Pocos-netwerk kunnen alle huurders beschikken over een supersnelle, professionele glasvezelverbinding tegen een aantrekkelijke prijs. “Als partner van Pocos verzorg jij de eindaansluiting en kun je eventueel aanvullende werkzaamheden aanbieden”, zegt Homan enthousiast.
De klanten profiteren bovendien van grote voordelen, stelt Homan vast. “Ze kiezen zelf hun bandbreedte en krijgen een betrouwbare (uptime 99,997 procent) en een supersnelle (tot 1.000 Mb/s) en desgewenst redundante zakelijke verbinding voor de prijs van een consumentenaansluiting. Desgewenst ook nog uitgevoerd met een 4G back-upfaciliteit.”

‘Ook de klanten profiteren bovendien van grote voordelen’

Pulse partnerportal

Stephan Homan

Om dit in de praktijk te regelen krijgen partners van Pocos toegang tot Pulse. “Op deze portal kun je 24/7 zelf real-time diensten beheren en nieuwe diensten bestellen. Supersnel en heel gemakkelijk, zodat jij je maximaal kunt richten op advies en verkoop.”
Homan voegt daaraan toe dat het team van Pocos 24/7 klaarstaat om de verbindingen in topconditie te houden. “Daarnaast delen we graag onze technische skills met je. De reseller zorgt voor het contact met de eigenaar van het bedrijfsverzamelgebouw of de facilitair manager. Wij leveren de glasswitch, waarmee de reseller betrouwbare en zeer winstgevende verbindingen kan aanbieden.”

Voorbeeld uit de praktijk

Nox Telecom – met vestigingen in Venray en Rotterdam (WTC) – en Pocos werken samen sinds 2014. In 2010 legde Nox Telecom een eigen, volledig dekkend glasvezelnetwerk aan in het WTC Rotterdam. In 2016 besloot Nox Telecom zijn glasvezel- en kopernetwerk aan te sluiten op de backbone van Pocos en de huurders over te zetten.

‘Bij Pocos kun je uitstekende marges maken op de verkoop van glasvezelverbindingen’

In totaal heeft Nox Telecom ruim honderd WTC-huurders aangesloten. Marc van Bracht, directeur van Nox Telecom: “De connectiviteit die we via Pocos kunnen aanbieden, sluit naadloos aan bij de wensen van de huurders. De grootste uitdaging bij het overzetten zat ’m vooral in het internationale karakter van de huurders. We moesten real-time de actieve glasvezelverbinding overzetten naar de nieuwe glasvezelverbinding en dat vroeg de nodige voorbereiding en afstemming. We hadden daarbij te maken met veelal externe IT-partners, onder meer uit Engeland, India en Frankijk.”

Korte lijnen

Van Bracht vervolgt: “We hadden destijds een projectplan gemaakt om alle klanten over te zetten. We zijn begonnen met twee klanten om te kijken hoe alles verliep. Toen dat goed ging, hebben we ook de andere klanten overgezet. Dat stelde uiteindelijk weinig voor, zeker bij de kleine huurders. Alles was zeer goed voorbereid want de impact van nieuwe inloggegevens en nieuwe IP-adressen kan groot zijn. Al snel draaide alles volledig naar wens en ook de samenwerking met Pocos verliep prima. Nog steeds trouwens. We hebben dagelijks contact, met name over orders en de normale dagelijkse dingen. De lijnen tussen ons zijn lekker kort en dat vinden wij prettig werken.”

Aantrekkelijk

De propositie van Pocos is helder en aantrekkelijk voor zowel resellers als eindklanten, vindt Van Bracht. “Bij Pocos staan ze altijd voor je klaar en kun je uitstekende marges maken op de verkoop van glasvezelverbindingen. Eindklanten kunnen rekenen op hoogwaardige verbindingen tegen een aantrekkelijke prijs. Omdat Pocos de glasvezelswitches levert en de verbindingen beheert, hebben we hier amper omkijken naar. We maken gebruik voor de backbone van zowel een KPN- als Eurofiberverbinding, waardoor optimale beschikbaarheid en betrouwbaarheid gegarandeerd is. Klanten hebben, zonder dat ze het beseffen, een hoogwaardige redundante glasvezel verbinding. Het aansluiten van nieuwe huurders gaat ook makkelijk en snel via de partnerportal van Pocos.

Meer weten?
Heb je vragen, wil je partner worden of heb je een bedrijfsverzamelgebouw op het oog? Neem contact op met Pocos om de mogelijkheden te bespreken. Bel 088-0100700 of mail naar partner@pocos.nl.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine 7-2019]

Lees het artikel hier in PDF