maincubes bouwt nieuw datacenter bij Frankfurt

Datacenterleverancier maincubes heeft een extra datacenter in het Rijn-Maingebied gepland. Op vijf verdiepingen moet ongeveer 8.500 vierkante meter White Space worden gecreëerd, die klanten een veilig en klimaatvriendelijk onderdak biedt voor hun infrastructuur. Net als de overige faciliteiten biedt deze directe toegang tot internetknooppunt DE-CIX. Met FRA02 zet maincubes naar eigen zeggen zijn groei voort en is tegelijkertijd een voorbeeld voor duurzame klantgerichtheid.

Duurzaamheid en maatwerk

Met state-of-the-art architectuur, materialen en technologieën beweert maincubes een 100% CO2-neutraal datacenter te bouwen. Het modulaire ontwerp van FRA02 moet klanten maximale flexibiliteit in de gewenste stroom- en klimaatwensen bieden. De ruimtes worden uitgebreid volgens de vooraf overeengekomen klantvereisten. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om hun colocatieomgeving te ontwerpen op basis van hun individuele behoeften.

In FRA02 plant maincubes momenteel de technologie in met individuele koelingsconcepten per ruimte. Het datacenter zal een PUE bereiken van ruim onder 1.3, wat een klimaatvriendelijke energie-efficiëntie is die aanzienlijk beter is dan het gemiddelde van datacenters. Bovendien zal, net als bij de andere datacenters van maincubes, de meervoudige, redundante carrier-verbinding aanwezig zijn voor de connectiviteit. In combinatie met de hoogste veiligheidsnormen, het gebruik van innovatieve technologie en de uitgebreide certificering volgens ISO/IEC 27001: 2013, garandeert FRA02 volgens maincubes 100% SLA-beschikbaarheid.

De uitbreiding moet in verschillende fasen worden geïmplementeerd. “Verdere ontwikkeling is onze focus. Het doel is om een Europees datacenternetwerk op te zetten met het zwaartepunt op duurzaamheid en klantgerichtheid en FRA02 is een belangrijke stap in deze toekomstgerichte aanpak”, zegt Oliver Menzel, CEO van maincubes. “Onze klanten hechten veel belang aan beveiliging en gegevensbescherming, waaraan wij als Duitse datacenterbeheerder 100% voldoen. Door het secureexchange-platform op te zetten, bieden we ook de mogelijkheid om IoT-, beveiligings-, connectiviteits- en cloudservices te gebruiken en te profiteren van ons Ecosysteem. Succes bewijst ons gelijk: onze bestaande klanten zijn zeer tevreden en we krijgen voortdurend nieuwe klanten.”