Sharp introduceert Notebook Device Management

Sharp breidt zijn portfolio uit met het Notebook Device Management (NDM), meldt het bedrijf in een persbericht. Deze dienst is ontwikkeld in samenwerking met IT-bedrijf CTS IT. Het NDM heeft tot doel IT-afdelingen te ontzorgen op het gebied van notebookbeheer, waardoor zij zich kunnen focussen op hun primaire activiteiten. De introductie van het NDM is bedoeld als aanvullende service voor de Dynabook-notebooks van Sharp, die in 2018 geïntroduceerd werden.

Het NDM is onderdeel van de Device-as-a-Service-oplossingen (DaaS) van Sharp en helpt bij het inrichten en beheren van notebooks. De dienst ondersteunt IT-afdelingen tijdens het uitleveren van de Dynabook-notebooks, bij gebruikersissues of bij reparatiewerkzaamheden. Zo kan de IT-beheerder in het cloudportal van de oplossing gemakkelijk profielen per gebruiker of afdeling aanmaken, waarmee onder andere toegang tot softwareapplicaties eenvoudig wordt toegewezen. Voor een grote groep gebruikers levert dit een significante tijdsbesparing op, waardoor de IT-beheerder meer tijd kan besteden aan kerntaken. Bovendien vermindert het NDM van Sharp de wachttijden en downtime en zijn gebruikers met IT-klachten dus binnen de kortste keren weer aan het werk.

Toekomstbestendig

Hannes de Pauw en Peter Hoorn

Directeur Hannes de Paauw  van CTS IT: “Dit partnerschap met Sharp past precies bij de ontwikkeling die wij doormaken in de IT-branche. Wij verbinden continu talent en goede opties uit de markt aan ons bedrijf en aan onze relaties.” Hij vervolgt: “Cloud-IT-oplossingen, zoals het NDM dat we in samenwerking met Sharp ontwikkelden, is het antwoord op vragen vanuit de markt over duurzame, kwalitatief goede en toekomstbestendige IT-oplossingen die veel tijd besparen.”

Voor Sharp maakt de uitbreiding van het productportfolio deel uit van een nieuwe strategie, waarbij Sharp verandert van leverancier in dienstverlener. Managing Director Peter Hoorn van Sharp Electronics Benelux: “Met deze strategische samenwerking met CTS IT zetten we een belangrijke volgende stap in het uitbreiden van ons productportfolio en het ontzorgen van onze klanten. Wij zien de kantooromgeving veranderen. Apparatuur wordt steeds slimmer en daarmee ook belangrijker binnen de bedrijfsvoering.” Hoorn besluit: ”Het is daarom erg belangrijk dat storingen in de apparatuur zo snel mogelijk worden opgelost. Wij zorgen daarvoor dankzij de combinatie van Dynabook-notebooks en ons aanvullende Notebook Device Management.”

Bron: Sharp