GTT bouwt Europese netwerkroutes uit wegens stijgende vraag

GTT Communications heeft zijn glasvezelnetwerk op diverse Europese routes verbeterd. Deze netwerkupdates verbeteren de capaciteit en de prestaties van het wereldwijde IP-netwerk voor bedrijven en carriers. GTT is een internationale leverancier van cloudnetworking voor multinationale ondernemingen.

GTT heeft de routes opgewaardeerd die de netwerkpunten in Londen, Amsterdam, Frankfurt en Parijs met elkaar verbinden, waaronder de onderzeese verbinding tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Daarnaast is de verbinding tussen Madrid en Marseille ge-upgrade en heeft GTT de capaciteit van hun stedelijke glasvezelnetwerk in Parijs vergroot. De upgrade van het continentaal netwerk in Marseille omvat meerdere landingsstations voor onderzeese kabels. Bovendien heeft het bedrijf zijn Europese aanwezigheid verder uitgebreid met een point of presence in het Servische Belgrado.

Geavanceerde infrastructuur

Hiervoor zijn het FlexILS-lijnsysteem van Infinera en een krachtige ICE4 optische module gebruikt. Die technologieën zorgen samen voor een verdubbeling van de bandbreedte, meer mogelijkheden voor software defined netwerken en snellere dienstverlening aan klanten.

“Europa is een belangrijke markt voor GTT”, aldus CEO Rick Calder van GTT. “Daarom blijven we investeren in onze geavanceerde netwerkinfrastructuur om tegemoet te komen aan de vraag naar bandbreedte. Hiermee komen we dan ook weer een stapje dichter bij ons doel, het wereldwijd verbinden van mensen met elkaar, met organisaties en met applicaties in de cloud.”

Bron: GTT Communications