KPN ziet af van Dominique Leroy als CEO

KPN kondigt vanochtend aan dat Dominique Leroy niet langer kandidaat is voor de rol als CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur. De timing van de procedures rond Leroy is volgens KPN ‘onduidelijk en onvoorspelbaar’ en niet in het belang van de organisatie.

Voorzitter Duco Sickinghe van de Raad van Commissarissen van KPN zegt volgens een persbericht van de operator dat dit een moeilijke beslissing was gezien het trackrecord van Leroy. “De onzekerheid over de timing leidt echter tot een situatie die de Raad van Commissarissen niet in het belang van KPN acht”, aldus Sickinghe. Hij verwacht op korte termijn een nadere aankondiging te kunnen doen.

Zoals op 5 september aangekondigd, zal Joost Farwerck tijdelijk de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur en het directiecomité op zich nemen.

Dominique Leroy is niet langer in beoogd-CEO van KPN

Handel in voorkennis

De Belgische justitie deed recent huiszoekingen in het kantoor en de privéwoning van Leroy, die voorheen topvrouw was bij Proximus in België. Justitie was waarschijnlijk op zoek naar bewijzen van handel met voorkennis. Een maand voor ze aankondigde naar KPN over te stappen, verkocht Leroy een pakket Proximus-aandelen ter waarde van 285.000 euro. Als ze op dat moment al wist dat ze het bedrijf ging verlaten, is dat handel met voorkennis omdat haar vertrek immers een negatieve invloed zou kunnen hebben op de koers van het aandeel.

Bron: KPN