Colt verbindt wereldwijd met Google Cloud Platform

Colt Technology Services biedt bedrijven wereldwijde rechtstreekse on demand connectiviteit met Google Cloud. Het bedrijf gebruik hiervoor zijn Dedicated Cloud Access (DCA) oplossing die door het Colt IQ Network wordt ondersteund.

Met het nieuwe aanbod kunnen klanten hun bedrijfspanden en datacenters verbinden met hun instances in Google Cloud. Daarbij profiteren ze volgens Colt van dedicated bandbreedte en lage voorspelbare latency. De nieuwe dienstverlening werkt in combinatie met de On Demand-diensten van Colt die in mei in nieuwe regio’s zijn geïntroduceerd. Het Colt IQ Network omvat een voor 100 Gbps geoptimaliseerd netwerk dat volledig in eigendom is van Colt. Het netwerk verbindt meer dan 900 datacenters en 27.500 gebouwen wereldwijd. Bedrijven in Europa, Azië en de Verenigde Staten kunnen per direct gebruikmaken van de realtime connectiviteit met Google Cloud.

Digitale transformatie

Volgens Peter Coppens, Vice President Product Portfolio bij Colt, is het ondersteunen van organisaties tijdens hun overstap naar de cloud een belangrijke prioriteit voor Colt. “Dankzij de huidige uitbreiding van onze diensten kunnen organisaties niet alleen rechtstreeks een verbinding maken met Google Cloud, maar ook connectiviteit in realtime afnemen. Dit bevordert hun digitale transformatie op meetbare wijze.”

Bron: Colt