Leroy vertrekt deze week bij Proximus

Dominique Leroy vertrekt al op 20 september als CEO van Proximus, meldt het bedrijf. In de komende week zal ze al haar dossiers overdragen aan CFO Sandrine Dufour die is aangesteld als CEO ad interim per 21 september, met de steun van Stefaan De Clerck, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Dominque Leroy, CEO Proximus

De Raad van Bestuur heeft de procedure voor het zoeken naar een opvolger opgestart en zal in de vergadering van 19 september het profiel van de nieuwe CEO goedkeuren en een executive search consultant aanstellen om het bedrijf bij te staan in deze procedure. De Raad van Bestuur wil Leroy volgens het bericht ‘expliciet bedanken’ voor de manier waarop ze haar rol als CEO van Proximus tijdens de laatste zes jaar heeft vervuld en voor de fundamentele transformatie die ze heeft opgestart.

Overstap naar KPN

Leroy maakte kort geleden bekend dat zij, na het aflopen van haar bestuurstermijn dit jaar, CEO wordt van KPN. Binnen Proximus ontstond ophef over deze stap. KPN maakte op 5 september bekend dat Leroy wordt voorgedragen als CEO. Het is volgens Telecompaper een ‘belangrijk agendapunt’ tijdens de aandeelhoudersvergadering van 28 oktober.

Bron: Proximus