KPN stapt met High Tech Software Cluster in wireless factories

KPN is lid geworden van het High Tech Software Cluster (HTSC) en erkent daarmee naar eigen zeggen het groeiende belang van de wireless factory. Het gaat hierbij om geïntegreerde hardware, software en netwerksystemen die industriële apparatuur verbinden tot een nieuwe generatie van cyber-fysieke systemen in draadloze fabrieken.

Het cluster bestaat uit dertig software ontwikkelende bedrijven in het Software Competence Center (SCC) op de Brainport Industries Campus in Eindhoven. Het SCC biedt volgens KPN ‘dé plek’ voor bedrijven in de maakindustrie om inzicht te krijgen in de veranderende rol van software, te experimenteren en aan de slag te gaan met innovaties die je toekomst zeker stellen. Het gaat om concepten voor lokalisatie, virtualisatie, digital twins, grootschalige inzet van draadloze sensoren en relevante algoritmes voor slim en voorspellend onderhoud en aanverwante procesoptimalisaties in de productieomgeving.

5G wireless factories

KPN ondertekent contract toetreding High Tech Software Cluster. Van links naar rechts: Paul Cobben (Sector Developer KPN), Jacob Groote (EVP 5G KPN), Wim Renders (Manager High Tech Software Cluster) en Robert Howe (CEO Verum en stuurgroeplid HTSC).

Sector developer Paul Cobben van KPN is verheugd. “5G wireless factories zijn de drijvende kracht van de fabrieken van de toekomst en dus is KPN verheugd dat het hiermee aan de slag kan gaan binnen het HTSC. Het gaat om het slim combineren van innovatieve hardware, netwerken en software.”

Maakindustrie

Het High Tech Software Cluster is sterk vertegenwoordigd in het Smart Industry ecosysteem (maakindustrie) en dat is een focussector voor KPN. De operator ziet aansluiting bij het cluster, dat tevens de officiële status heeft van Smart Industry fieldlab, rondom het implementeren van een wireless factory gebaseerd op 4G en 5G. “De samenwerking tussen hardware, netwerken en software zijn cruciaal om relevante Smart Industry toepassingen te ontwikkelen voor de industrie”, aldus Jacob Groote, EVP 5G van KPN.  “Onze maakindustrie is de motor van de Nederlandse economie en we zijn trots dat we in Eindhoven binnen het HTSC op de Brainport Industries Campus de meerwaarde van 5G in fabrieksomgevingen gaan aantonen.”

Bron: High Tech Software Cluster