Exertis Hammer start divisie beveiliging en draadloos in UK

Exertis Hammer heeft in Engeland de divisie beveiliging en draadloos toegevoegd aan zijn VAD-portfolio, meldt het bedrijf in een persbericht. Deze toevoeging is de nieuwste in een reeks van ontwikkelingen waarbij Exertis Hammer in het komende jaar zijn aanbod en geografische dekking zal uitbreiden.

Algemeen directeur James Ward verwacht dat binnen een paar jaar het overgrote deel van de inkomsten van buiten het VK zal komen. “We zullen ons portfolio blijven uitbreiden via distributieovereenkomsten met nieuwe leveranciers. Daarnaast gaan we nog meer kantoren openen in heel Europa. Ieder kantoor krijgt een eigen lokale uitstraling.” Exertis Hammer heeft momenteel kantoren in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden (ten dienste van de Noordse regio), Nederland en Spanje.

James Ward, directeur Exertis Hammer

Beveiliging en draadloos

Bij de divisie beveiliging en draadloos werken ongeveer 40 verkoop-, support- en technische experts. De divisie is niet nieuw maar beslissing om deze afdeling onder te brengen in Exertis Hammer was echter wel nieuw. De achterliggende gedachte hierbij is om sneller te kunnen reageren binnen een snel veranderende sector. James Ward: “De divisie is groot en heeft veel te bieden. We stellen de divisie onder auspiciën van Exertis Hammer, om het de flexibiliteit te geven die nodig is om op veranderingen in te kunnen spelen; waardoor het als ‘VAD-gevoel’ krijgt.”

Het opnemen van een beveiligingsaanbod in het Exertis Hammer-portefeuille stond al enige tijd op de planning. In 2016, toen Exertis, de technologieafdeling van DCC, Hammer overnam, was het al de bedoeling om Exertis Hammer als zelfstandige onderneming te laten opereren. James Ward: “Het toevoegen van beveiliging was iets dat we ruim voordat we door Exertis werden overgenomen al van plan waren te doen. Nu kunnen we dit echter met de steun van een grotere organisatie realiseren.”

Bestaande klanten

Bestaande klanten van Exertis’ divisie beveiliging en draadloos zullen profijt hebben van de bijkomende voordelen, zij verkrijgen namelijk toegang tot het bredere Hammer-portfolio met server-, netwerk- en opslagoplossingen. Daarnaast hebben huidige Exertis Hammer-klanten vanaf nu de beschikking over een portfolio aan beveiligings- en draadloze producten. Leveranciersmerken die nu beschikbaar zijn voor het pan-Europese klantenbestand van Exertis Hammer zijn: SonicWALL, Kemp, ESET en Ventev. samen met andere merken met een specifiekere geografische dekking.

Bron: Exertis Hammer