Onderzoek VS: ‘Latere vervanging smartphones door gebrek aan innovatie’

Consumenten gebruiken hun smartphones steeds langer bij gebrek aan nieuwe functies, stelt Strategy Analytics op basis van een onderzoek onder 2.500 Amerikaanse consumenten. Het gaat hier dus om niet om Europese gebruikers, maar wellicht is er wel sprake van een trend.

Voorheen werden smartphones als na twee jaar vervangen, nu is dat gemiddelde in de VS volgens Strategy Analytics gemiddeld 33 maanden. Binnen de onderzoeksgroep zijn er wat verschillen naar afkomst en leeftijd (babyboomers van 55-64 jaar is dat meer dan drie jaar) maar over de hele linie is de reden voor de langere vervangperiode volgens Strategy Analytics het ‘gebrek aan innovatie’. Smartphones verbeteren wel op het gebied van batterijduur, schermkwaliteit en camera maar grote nieuwigheden ontbreken al enkele jaren. Tegelijk stijgen de prijzen van met name de topmodellen.

5G

Volgens de onderzoekers kan de komst van 5G het verschil maken. Eén op vier Amerikaanse consumenten zegt dat de technologie belangrijk is op hun volgend toestel.

Bron: Strategy Analytics