Nederlanders jaarlijks ruim een maand per jaar op smartphone

Nederlanders besteden dagelijks gemiddeld 2 uur en 15 minuten op hun smartphone, blijkt uit onderzoek van Simyo, dat is uitgevoerd door DirectResearch. Omgerekend is dat zo’n 34 dagen per jaar.

In het onderzoek is de relatie tussen de smartphone en Nederlanders onderzocht is. Apple-gebruikers zitten per dag 10 minuten langer op hun smartphone dan gebruikers van een ander merk. Ook vinden zij de centrale rol die de smartphone aanneemt vaker prettig (77 procent) dan anderen (66 procent). Zo maken Apple-gebruikers meer gebruik van apps voor videobellen (53 procent) dan mensen met een ander smartphone-merk (36 procent), gebruiken ze meer financiële apps (67 procent) dan anderen (57 procent) en scrollen ze vaker door hun Instagram-feed (26 procent) dan mensen met een ander smartphone-merk (19 procent). Van de totale gebruikers vindt 71 procent dat navigeren een stuk gemakkelijker is gemaakt met de komst van de smartphone.

Andere resultaten

Vrouwen behalen met 2 uur en 28 minuten net wat meer schermtijd dan mannen met 2 uur en 7 minuten. Kijkend naar leeftijd, dan zitten Nederlanders tot 30 jaar het meest op hun smartphone. Zij behalen gemiddeld 3 uur en 21 minuten aan dagelijkse telefoontijd. Dit is ruim 50 dagen per jaar.

Ruim de helft van de mensen tot 30 jaar onderneemt actie om het gebruik te verminderen zoals het uitzetten van de notificaties en de smartphone buiten handbereik leggen. Dit is 23 procent bij 65+’ers.

Over het onderzoek

In opdracht van Simyo heeft onderzoeksbureau DirectResearch onderzoek gedaan naar de relatie tussen Nederlanders en hun smartphone. Aan het representatieve onderzoek hebben 1058 Nederlanders meegedaan. Het onderzoek is in juli 2019 uitgevoerd. Simyo is een Sim Only en Prepaid provider die het netwerk van KPN gebruikt.

Bron: Simyo