T-Mobile eerste operator met eSIM en test combinatie met Apple Watch

T-Mobile heeft eSIM’s beschikbaar gemaakt voor klanten. Een eSIM staat voor embedded SIM en is een SIM-kaart die elektronisch is ingebouwd in apparaten zoals smartphones en tablets. eSIM maakt onder andere dual SIM’s functionaliteit mogelijk. Oók voor iPhones, meldt T-Mobile.

Met de ‘dual SIM’ maken klanten gebruik van verschillende abonnementen op één toestel zonder te wisselen van SIM-kaart en waardoor het onder andere eenvoudiger is om één mobiele telefoon te gebruiken voor zakelijk en privé. Dual SIM’ functionaliteit was tot voorkort alleen mogelijk op mobiele telefoons met twee losse SIM-kaarten. T-Mobile ondersteunt nu als eerste Nederlandse provider ook eSIM op de toestellen die daarvoor geschikt zijn. Vooralsnog zijn dat de Apple iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max.

eSIM profiel

De traditionele SIM-kaart is een aparte kaart die klanten van hun mobiele provider krijgen en in hun mobiele telefoon plaatsen om een abonnement te gebruiken. Die SIM-kaart is door de jaren heen steeds kleiner geworden, maar is wel steeds een apart plastic kaartje gebleven. De nieuwe eSIM is ingebouwd in het apparaat zelf en de gegevensbestanden van de provider worden met een eSIM-profiel door het scannen van een QR code gedownload op de eSIM. Het eSIM-profiel bevat specifieke SIM-gegevensbestanden met netwerkinformatie van de provider en maakt identificatie binnen het netwerk mogelijk. Dit maakt de traditionele SIM-kaart overbodig.

Andere toestellen

T-Mobile denkt dat een groot deel van de andere toestelleveranciers de komende jaren zowel een traditionele SIM-kaart als een eSIM zullen ondersteunen. Directeur marketing Leo Hensen van T-Mobile: “eSIM is de toekomst en zo bieden we klanten de mogelijkheid om nóg meer uit hun iPhone te halen en laten we hen maximaal profiteren van de mogelijkheden van nu.”

Apple Watch Cellular

Op dit moment experimenteert T-Mobile met de Apple Watch Cellular die nu ook zelfstandig gebruik kan maken van het mobiele netwerk zonder een verbinding met een iPhone. Klanten kunnen dus ook zonder iPhone de deur uitgaan en toch telefonisch bereikbaar te zijn.

T-Mobile zet met de introductie van eSIM naar eigen zeggen een eerste stap in de technologische ondersteuning die noodzakelijk is voor de Apple Watch Cellular. Tisha van Lammeren, directeur consumentenmarkt van T-Mobile, vindt het belangrijk om blijvend te innoveren. “We willen grenzen doorbreken. Dat T-Mobile als eerste en enige Nederlandse provider eSIM introduceert en actief experimenteert met toepassingen daarvan, past in die koers”, aldus Van Lammeren.

Bron: T-Mobile

Bron: eSIM.nl