Voiceworks brengt als eerste leverancier eSIM op de markt

Voiceworks, één van Nederlands grootste aanbieders van geïntegreerde communicatieoplossingen voor de zakelijke markt, biedt vanaf vandaag in samenwerking met het wereldwijd actieve IDEMIA eSIM aan haar Nederlandse resellers. eSIM staat voor embedded SIM: een ‘ingebouwde’ simkaart.

De telecomwereld gaat de komende jaren revolutionair veranderen op het gebied van simkaarten. De oude plastic simkaart maakt plaats voor de geïntegreerde versie. Deze simkaart doet in feite hetzelfde als de plastic simkaart, maar zit ingebouwd in het device. Het maakt eenvoudig verbinding met het mobiele netwerk en zit niet alleen in smartphones, maar ook in laptops, auto’s, smartwatches en andere apparatuur. Met eSIM kan de gebruiker altijd en overal zijn (nationale en internationale) abonnementen eenvoudig op afstand downloaden op het toestel zonder te hoeven wachten op een fysieke simkaart. De speciale ondersteuning die hiervoor nodig is, levert Voiceworks nu via een aansluiting op het platform van IDEMIA.

eSIM vervangt fysieke simkaart

eSIM diensten verkorten de doorlooptijd aanzienlijk. In het geval van roaming, verlies of bij het gebruik van meerdere nummers op één device, kan de gebruiker simpelweg via een online bestelproces een nieuw of extra abonnement (ook wel ‘profile’ genoemd) laten activeren. James Luce, Product Manager Mobile bij Voiceworks: “De connectiviteit van apparaten zoals computers, mobiele telefoons en tablets die medewerkers gebruiken, kan via eSIM efficiënter worden beheerd. Met één eSIM kun je namelijk meerdere abonnementen hebben, zonder over een tweede simkaart te moeten beschikken. Wie bijvoorbeeld internationaal reist en tussen simkaarten moet switchen kan immers eenvoudig tussen verschillende nummers van verschillende providers wisselen zonder een nieuwe kaart te hoeven kopen bij een plaatselijke telecomwinkel. Wij starten met een prelaunch fase waar geïnteresseerde partners aan deelnemen. In eerste instantie worden de iPhone XR, XS en XS Max ondersteund en het aanbod wordt de aankomende maanden steeds verder uitgebreid.”

Nieuwe proposities

De klantreis wordt door deze ontwikkeling een stuk beter, aangezien partners van Voiceworks op afstand service kunnen bieden aan eindgebruikers die willen overschakelen naar een ander abonnement. “Doordat we als eerste partij in Nederland deze whitelabel eSIM aanbieden, hebben we een innovatieve voorloperpositie in de markt,” zegt Terry Aurik, CEO Voiceworks. “Klanten van onze resellerpartners kunnen zo profiteren van extra toegevoegde waarde en services. Ook kunnen Voiceworks-partners nieuwe proposities ontwikkelen waarmee zij de toon kunnen zetten in de markt. Een praktisch voordeel van dit nieuwe aanbod is dat partners zich geen zorgen meer hoeven te maken over de beschikbaarheid en voorraad van simkaarten. Daarnaast is lokaal onderhoud niet meer nodig.”

Fabien Jautard, Executive Vice President, Mobile Operators Business Unit bij IDEMIA: “Door de toenemende behoefte aan klanttevredenheid, gemak en veiligheid, worden eSIM-toepassingen steeds populairder. Bedrijven profiteren van een altijd verbonden personeelsbestand dat in contact staat met collega’s, klanten en waarin bedrijfstools geïntegreerd zijn. IDEMIA is zeer verheugd over het partnership met Voiceworks omdat we hiermee onze eSIM-technologie voor het beheren van abonnementen kunnen implementeren en zo een naadloze, digitale ervaring bieden aan de Nederlandse markt.”

Meer informatie: www.voiceworks.com/nl