VMware koopt AI-ontwikkelaar voor telco’s

VMware neemt Uhana over, een ontwikkelaar van AI-technlogie voor carriernetwerken.

Met Uhana wil VMware zijn Telco Cloud en Edge Cloud portfolio’s uitbreiden met realtime machine learning. Daarmee kunnen carriers volgens de leverancier hun netwerken en applicaties verder optimaliseren en het overzetten van diensten van 4G naar 5G vereenvoudigen.

AI en machine learning

“De technlogie van Uhana versterkt de intelligence en analytics van VMware Smart Assurance en VMware Smart Experience”, zegt Sachin Kattin, de oprichter van Uhana. “Onze missie bij Uhana is om operators te helpen bij het verlagen van de kosten van hun netwerken en het verhogen van de operationele efficiëntie, terwijl we een gedifferentieerde applicatiebeleveing voor klanten bieden.”

“Uhana brengt onmisbaar talent uit Stanford naar ons, en ervaring met deep AI en machine learning zoals deze specifiek in wordt gezet voor mobiele carriernetwerken en hun activiteiten”, zegt Alex Wang, VP corporate strategy en development bij VMware. “Gebruikers eisen hogere snelheden en quality of service, ook wanneer organisaties zich opmaken voor de stap naar 5G. De mogelijkheid om netwerken en applicaties intelligent te versnellen en te analyseren is cruciaal.”

De partijen hebben niet bekend gemaakt hoeveel met de overname is gemoeid.