GTT neemt KPN International over 

GTT Communications heeft een definitieve acquisitieovereenkomst voor de overname van KPN International, dat onderdeel is van KPN NV. Met de overname is een bedrag gemoeid van 50 miljoen euro.

KPN International beheert een wereldwijd IP-netwerk voor enterprise- en carrier-klanten. GTT is een toonaangevende internationale provider van cloudnetworking voor multinationale ondernemingen. De strategische samenwerking bestaat uit:

  • Schaalvergroting en groter bereik van het netwerk. Hierdoor wordt het wereldwijde Tier 1 IP-netwerk van GTT in 21 landen in Europa verbeterd, waaronder langeafstand glasvezelverbindingen en metro-rings in Amsterdam, Londen, Parijs en Frankfurt.
  • Meer dan 400 nieuwe strategische ondernemingen en opdrachtgevers worden toegevoegd. GTT wordt de voorkeursleverancier voor internationale netwerken voor nog eens 400 klanten die door KPN worden behouden.
  • Meer wereldwijde verkoop, operationele, dienstverlening en klantenservice organisatie op het gebied van leveren van een betere klantervaring.
  • Uitgebreider portfolio aan van de cloud-netwerkdiensten van GTT met vergelijkbare transport-, infrastructuur-, internet- en WAN-diensten.

Met de overname van KPN International versterkt GTT volgens president en CEO Rick Calder het marktaandeel in Europa. “Deze overname brengt ons nieuwe mogelijkheden op topniveau”, aldus Calder. “Hierdoor kunnen we onze belofte nog beter waarmaken: mensen binnen organisaties over de hele wereld verbinden met elkaar en met iedere applicatie in de cloud.”

De overname wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2019 afgerond en is afhankelijk van de evereiste reglementaire goedkeuringen.

Bron: GTT Communications