Leveranciers overheidstender GGI-Veilig definitief

VNG Realisatie heeft de gunning van de leveranciers in de aanbesteding GGI-Veilig bekend gemaakt. Tot 3 juli konden marktpartijen bezwaar maken tegen de uitkomst van de voorlopige gunning en dat is dus niet gebeurd.

Met de definitieve gunning van het project aan de voorlopige winnaars van deze tender, is de aanbesteding van dit project voor 330 gemeenten een feit, aldus de projectorganisatie. De aanbesteding is verdeeld in drie percelen en diverse leveranciers zijn aangemerkt voor de verschillende onderdelen. De gunning ziet er als volgt uit:

  • Perceel 1: Managed SIEM/SOC dienstverlening: gunning van de raamovereenkomst aan KPN en gunning van de wachtkamerovereenkomst aan Capgemini
  • Perceel 2: Aanvullende security producten/diensten: gunning van de raamovereenkomsten aan KPN, Protinus IT en Telindus-ISIT en gunning van de wachtkamerovereenkomst aan SecureLink
  • Perceel 3: Security expertise services: gunning van de raamovereenkomsten aan Capgemini, BDO Advisory, KPN, Ordina, IT-Staffing en Protinus IT.

Het is de bedoeling dat VNG en bovengenoemde leveranciers op maandag 15 juli de contracten van GGI-Veilig ondertekenen. Zo’n 330 deelnemers gaan vanaf dat moment diensten afnemen onder de nieuwe contracten.

VNG Realisatie

Een groot deel van de Nederlandse gemeenten heeft enkele jaren geleden besloten hun ICT- en telecomdiensten gezamenlijk in te kopen. Hiervoor is de organisatie VNG Realisatie opgezet waarin ruim 300 van de 355 gemeenten meedoen. Inmiddels is de inkoop van diverse diensten gerealiseerd. Meest recent nog de inkoop van overheidscommunicatie waarover ChannelConnect uitgebreid heeft bericht. Diverse securitydiensten vallen in het project GGI-Veilig waarmee de gemeenten, volgens VNG Realisatie, hun digitale weerbaarheid verhogen en hun ICT-infrastructuur veiliger maken. Bovendien zetten gemeenten een volgende belangrijke stap in het nemen van regie op hun ICT-infrastructuur.

Bron: VNG Realisatie