Nuts Groep verbreedt met mobiel door overname Robin Mobile

De Nuts Groep neemt mobiele telecomprovider Robin Mobile over van Ramphastos Investments van Marcel Boekhoorn en oprichter en CEO Wilfred Rottier van Robin Mobile. De acquisitie past in de strategische verbreding van het producten- en dienstenportfolio van Nuts Groep. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Robin Mobile is in 2013 opgericht en heeft naam gemaakt door als eerste SIM-only aanbieder een ‘onbeperkt’ aanbod te introduceren. Klanten konden voor een vast bedrag per maand een onbeperkt aantal belminuten, sms’jes en MB’s krijgen. Robin Mobile is de afgelopen jaren snel gegroeid, mede dankzij de participatie in 2014 van investeringsmaatschappij Ramphastos van Marcel Boekhoorn.

Uitbreiding mobiele diensten

Nuts Groep is in 10 jaar tijd de vierde energieleverancier van Nederland geworden. Het bedrijf bedient met de merken Budget Energie, NLE en het Belgische Elegant zo’n 800.000 klanten in de Benelux. Nuts Groep is gestart als energieleverancier maar levert inmiddels ook televisie, internet en vaste telefonie. Door de acquisitie van Robin Mobile komt daar nu ook mobiele telefonie bij. De acquisitie door Nuts Groep zal voor de klanten en medewerkers van Robin Mobile vooralsnog geen merkbare veranderingen met zich meebrengen

Integratie

Oprichter en CEO Wilfred Rottier van Robin Mobile: “Deze overname is een mooie stap voor de klanten en medewerkers van Robin Mobile. Door de voorgenomen uitbreiding van diensten zal Robin Mobile als onderdeel van Nuts Groep haar klanten nog beter van dienst kunnen zijn.”

Philip van Wijngaarden was als partner bij Ramphastos nauw betrokken bij Robin Mobile. Voor hem komt de verkoop op het juiste moment. “Ramphastos heeft door de participatie in Telfort veel kennis over de telecommarkt. Daarbij voelden we ons meteen aangetrokken tot de eigenzinnige en slimme marktbenadering van Robin Mobile. De verkoop aan Nuts Groep is een logische volgende stap voor Robin Mobile en is goed voor alle betrokkenen.”

CEO Caroline Princen van Nuts Groep denkt dat de acquisitie van Robin Mobile past in de strategie om het aanbod van onze diensten nog verder te verbreden. “Een lage prijs en een no-nonsense aanpak zijn daarbij belangrijke ingrediënten”, aldus Princen. “Robin Mobile is voor ons dan ook een uitstekende partij waarmee we onze klanten een nog beter en breder pakket aan diensten kunnen bieden.”

Bron: Nuts Groep