KPN versnelt uitrol glasvezel in Den Haag

KPN gaat tot eind 2021 ten minste 80.000 huishoudens in Den Haag aansluiten op diens open glasvezelnetwerk. De plannen zijn onderdeel van KPN’s strategie om de uitrol van glasvezel in heel Nederland te versnellen en deze toekomstvaste technologie massaal aan te leggen.

In Benoordenhout en Ypenburg is reeds eerder glasvezel aangelegd door KPN en begin juli starten de werkzaamheden in het Regentessekwartier. Verspreid over heel Nederland verwacht KPN tegen het eind van dit jaar gemiddeld in meer dan 50 gebieden tegelijkertijd actief te zijn. “KPN bouwt hard aan de digitale snelweg van Nederland zodat klanten het volle potentieel van de gigabit samenleving kunnen gaan ervaren,” zegt Joost Steltenpool, programmamanager Glasvezel bij KPN. “De komende jaren gaan we massaal glasvezel aanleggen in Nederland, in Den Haag en veel andere Nederlandse gemeenten.”

Versnelde uitrol in Den Haag

KPN investeert jaarlijks 1,1 miljard euro in zijn digitale infrastructuur. De in maart aangekondigde uitrol van glasvezel in het Haagse Regentessekwartier vormt de start van het opschalen van de uitrol in Den Haag. Tot eind 2021 worden ten minste 80.000 huishoudens in Den Haag aangesloten op het open netwerk van KPN. Daarmee gaat KPN verder met de uitrol van glasvezel in de Hofstad, waarbij de wijken Benoordenhout en Ypenburg reeds in het verleden zijn aangesloten.

De maatschappij is in toenemende mate aan het digitaliseren en klanten stellen steeds hogere eisen aan hun vaste internetverbinding. Daarom rolt KPN versneld en massaal glasvezel uit over heel Nederland. Daarbij zijn de kwaliteit van de huidige verbinding en demografische factoren belangrijke overwegingen in de versnelling van de uitrol van glasvezel in Nederland.

Samenwerken

KPN is niet de enige die glasvezel in Nederland aanlegt, maar het onderscheidt zich naar eigen zeggen als de enige partij is die ‘massaal glasvezel in Nederland uitrolt’. De markt voor de aanleg van aansluitnetwerken is in toenemende mate concurrerend en dat maakt dat partijen elkaar tegenkomen bij de aanleg. KPN zegt open te staan voor samenwerking met andere partijen in de aanleg om overlast door graafwerkzaamheden voor de gemeente en bewoners te beperken.

Bron: KPN