Destiny neemt OZMO over en richt pijlen op MKB

De Belgische cloud telecomprovider Destiny heeft in korte tijd weer een Nederlands bedrijf overgenomen. Dit keer gaat het om OZMO cloud communications uit Sint-Oedenrode in Noord-Brabant en hiermee richt Destiny zich op het Nederlandse MKB.

OZMO is gespecialiseerd in cloudcommunicatie voor het MKB en werkt uitsluitend via IT- en telecompartners. Met deze overname bekrachtigt Destiny als challenger opnieuw zijn ambitie om een top 3 zakelijke provider in Nederland te worden. Eerder had het bedrijf al Motto Communications met het clouddistributieplatform FLUX overgenomen en in april ook DSD Business Internet uit Deurne. Alle medewerkers van OZMO worden volledig geïntegreerd in Destiny. Tegen het einde van dit jaar worden de merken DSD, Motto en OZMO onder één merk gebracht. Door diverse overnames in België is Destiny inmiddels de grootste speler in cloudtelecom in eigen land.

MKB

Daan De Wever (Destiny) en Gijs van der Heijden (OZMO)

Met de commerciële tools en diensten van OZMO versterkt Destiny naar eigen zeggen zijn aanbod naar whitelabel partners en resellers die snel en makkelijk, eenvoudige, gebundelde oplossingen willen aanbieden aan het MKB. Met Motto en het clouddistributieplatform FLUX bedient Destiny vooral grote whitelabel partners die behoefte hebben aan snelle, realtime provisionering van clouddiensten. Met de overname van DSD Business Internet voegde het daar connectiviteit aan toe via een kwalitatief netwerk in eigen beheer voor kleinere whitelabel partners en resellers zoeken zijn naar eenvoudige, gebundelde oplossingen die makkelijk uit te leggen zijn aan klanten.

Volwaardig alternatief

Destiny wil met deze overnames om op korte termijn een volwaardig alternatief worden voor KPN EEN en biedt partners die de oplossingen van Destiny ook onder hun eigen naam in de markt kunnen zetten. Nu heeft Destiny meer bouwstenen in handen om de volledige Nederlandse markt een totaaloplossing rond veilige cloudcommunicatie aan te bieden en zo het alternatief voor RoutIT op de lokale markt te zijn, aldus CEO Daan De Wever. “Met de overname van OZMO kunnen we nu het volledige partnerkanaal beter bedienen, ook het segment van de vele duizenden kleine whitelabel partners en resellers. We bieden hen via de OZMO-portal naast een eenvoudige, vooraf gedefinieerde oplossing ook de nodige training en commerciële ondersteuning aan”, aldus De Wever. “Ze kunnen tevens rekenen op een betrouwbare oplevering, uitstekende support en een interessante financiële verdienste. Kortom, we stellen alles in het werk zodat zij op een zo makkelijk mogelijke manier cloudoplossingen kunnen aanbieden.”

Totaaloplossing

Ook in België deed Destiny de afgelopen jaren een aantal strategische overnames om zijn dienstenportfolio te versterken. Zo heeft het door de overname van IT101 een breed assortiment van veiligheidsoplossingen in het aanbod gekregen en via de recente overname van ESCAUX een gepatenteerde technologie om vaste en mobiele toestellen op een krachtige manier te laten samenwerken.

“Met de gerichte acquisities van de voorbije jaren en OZMO als meest recente, hebben we nu alle technische componenten en bouwstenen in portfolio om een totaaloplossing rond clouddiensten te kunnen aanbieden op de Nederlandse markt inclusief connectiviteit, security, mobile en VoIP”, zegt De Wever. “We gaan dan ook graag de uitdaging aan om hét alternatief voor RouteIT op de lokale markt zijn. En hier stopt onze ambitie zeker niet. We kijken op korte termijn nog uit naar mogelijke nieuwe overnames op de Nederlandse markt om onze positie verder te versterken.”

België

Met de recente overnames van Escaux en diens spin-off Fuzer in België én OZMO cloud communications, werkt Destiny verder aan zijn lokale en Europese ambitie om uit te groeien tot de Europese virtuele en onafhankelijke operator. Nu met meer dan 220 medewerkers waarvan 70 in Nederland, meer dan 13.000 zakelijke klanten en een bijgestelde vooropgestelde omzet van 65 miljoen euro voor 2019 waarvan Nederland 20 miljoen voor zijn rekening neemt.

Bron: Destiny