KPN komt met beheerde werkplekken met Microsoft 365

KPN introduceert beheerde werkplekken voor zakelijke klanten op basis van Microsoft 365. De nieuwe dienst is gehost in de cloud en past, volgens een persbericht van de operator, in de strategie van KPN om te focussen op IT-diensten die verbonden zijn met connectiviteit.

De nieuwe werkplek is gericht op bedrijven van vijf tot enkele duizenden werknemers die een op Microsoft 365 gebaseerde werkplek krijgen die door KPN of een business partner wordt beheerd. Migratie, implementatie en beheer van werkplekken wordt uit handen genomen waardoor ondernemers volgens KPN veel tijd en geld besparen. Bovendien krijgen klanten steeds de laatste updates, technologieën en hulpmiddelen op werkplekken van hun medewerkers.

Microsoft 365

Met Microsoft 365 krijgen klanten van KPN steeds de nieuwste versie van Windows en Office-applicaties inclusief beveiliging. Bovendien kunnen medewerkers ook gebruik maken van hun overige bedrijfsapplicaties. De geavanceerde beveiligingsopties beschermen de medewerkers en hun bedrijfsmiddelen tegen onveilige bijlagen, verdachte koppelingen en malware, aldus KPN.

“Slim samenwerken met Microsoft 365 is voor ondernemers essentieel om succesvol te zijn”, zegt directeur Services Surya Ramkumar bij Microsoft Nederland. “Ik ben blij met het resultaat van de samenwerking tussen KPN en Microsoft en de innovatieve waarde die de nieuwe werkplek van KPN biedt aan ondernemend Nederland. Dit is een voorbeeld van hoe Microsoft iedere organisatie in staat stelt om meer te bereiken.”

Passende werkplek

“Met de beheerde werkplekken combineren we connectiviteit, gemak en security, zodat klanten overal op een veilige manier bij hun eigen werkomgeving kunnen”, aldus Jilles Limburg, hoofd marketing Zakelijke Markt van KPN. “Op basis van jarenlange ervaring heeft KPN verschillende werkprofielen ontwikkeld zodat er voor ieder type medewerker een passende werkplek is. Op deze manier helpen we ondernemend Nederland vooruit met slimme combinaties van telecom-, ICT- en securitydiensten. Ondersteund door ons betrouwbare vaste en mobiele netwerk kunnen onze klanten elke dag weer het maximale uit hun werkdag halen.”

MKB-bedrijven kunnen voor de nieuwe werkplek van KPN terecht bij de business partners van KPN. Grote klanten kunnen de mogelijkheden bespreken met hun accountmanager.

Bron: KPN