Destiny doet overname Fuzer en moederbedrijf Escaux

Destiny heeft vrijdag bekend gemaakt dat het de Waverse telecomspelers Fuzer en moederbedrijf Escaux overneemt. De operator is hiermee naar eigen zeggen de Belgische marktleider in cloudcommunicatie.

Destiny is een Belgische aanbieder van veilige zakelijke cloudcommunicatie-oplossingen en is al enige tijd op overnamepad in België en Nederland. UC-specialist Fuzer heeft een ijzersterke reputatie en expertise opgebouwd in het MKB en bij grootzakelijke klanten. Het bedrijf focust zich op Mobile Centric Unified Communications en vast-mobiel geconvergeerde oplossingen op maat. Het maakt hiervoor gebruik van de unieke en whitelabel IP-telefonietechnologie van Escaux die het ontwikkelt en rechtstreeks levert aan serviceproviders.

Merk Fuzer verdwijnt

Fuzer wordt als bedrijf volledig geïntegreerd in Destiny en dus zal de merknaam verdwijnen. Escaux blijft wel een aparte entiteit blijven binnen de Destiny groep. “Ik ben ervan overtuigd dat we met de expertise, schaalgrootte en gelijkaardige ondernemerscultuur van Destiny de ideale partner hebben gevonden voor verdere groei”, zegt CEO Etienne Saelens van Fuzer. En Christophe Hendriks, voorzitter raad van bestuur, en Amaury Demilie, CEO van Escaux voegen toe: “Samen met Destiny staan we sterker dan ooit om een leidende rol te blijven spelen in de toekomst. We blijven onze Mobile Centric UC- technologie gericht op service providers dan ook verder ontwikkelen.”

Marktleider

Daan De Wever

Met deze strategische acquisitie wordt Destiny naar eigen zeggen in één klap Belgische marktleider in cloudcommunicatie met meer dan 150.000 gebruikers. Bovendien versterkt het bedrijf zijn dienstenportfolio en verbreedt het zijn marktsegment. En na de overname van Belgium Telecom eerder dit jaar, betekent deze overname ook opnieuw een versterking van zijn lokale positie in Brussel en Franstalig België. “In een sterk evoluerende cloudcommunicatie-markt is innovatie, digitalisatie, automatisatie en schaalgrootte van groot belang om een leidende rol in de toekomst te blijven spelen”, zegt CEO Daan De Wever van Destiny. “Dat is ook de reden waarom we deze overname doen. En het zet onze rol als belangrijkste innovatieve challenger in de B2B markt extra kracht bij. We delen bovendien dezelfde ondernemerscultuur en customer-first mindset, én hebben een gelijkaardige visie en ambitie. Die complementariteit, samen met de kruisbestuiving op vlak van expertise, levert onze klanten grote toegevoegde waarde op. En met nu in totaal meer dan 150.000 gebruikers in portfolio, wordt Destiny door deze overname in één klap de grootste Belgische cloudcommunicatie-speler. Daar zijn we best trots op.”

Destiny geeft zijn verdere groei met deze lokale overname meteen een stevige boost. Het totale klantenbestand groeit aan tot 13.000 professionele klanten en het bedrijf mikt nu op een bijgestelde vooropgestelde omzet van 65 miljoen euro dit jaar.

Bron: Destiny