iPhone na update standaard ingesteld voor NL-Alert

iPhones zijn sinds de software-update naar iOS 12.2 eerder dit jaar ook standaard ingesteld voor NL-Alert, meldt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid waar NL-Alert onder valt. Gebruikers hoeven daar niets voor te doen.

Bij een ramp kan de overheid mensen via NL-Alert alarmeren en informeren. Dat gebeurt via mobiele telefoons, maar ook op veel digitale reclamezuilen en vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro, is dan zichtbaar wat er aan de hand is en wat mensen het beste kunnen doen.

Op de meeste mobiele telefoons die in Nederland worden verkocht, is NL-Alert al ingesteld. Voor de software-update iOS 12.2 waren iPhones al in staat om NL-Alert te ontvangen, maar moesten gebruikers de instellingen handmatig aanzetten op de telefoon. Met het landelijke NL-Alert controlebericht dat de overheid op 3 juni uitzendt, kunnen bezitters van een iPhone dus ook checken of de automatische instellingen goed zijn. Handmatig instellen is dus niet meer nodig.

Controleberichten

NL-Alert stuurt periodiek controleberichten. Het vorige bericht van 3 december is door ruim 11 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen (74 procent). In december was NL-Alert voor het eerst te zien op veel digitale vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro. Zo’n 300.000 mensen van 12 jaar en ouder zagen het NL-Alert controlebericht op de digitale vertrekborden.

Bron: Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid