DELTA Fiber neemt meerderheidsbelang in NG-BLU Networks

DELTA Fiber Nederland heeft de meerderheid van de aandelen van NG-BLU Networks overgenomen. Dat hebben beide bedrijven bekend gemaakt. NG-BLU blijft als zelfstandig bedrijf en onder dezelfde naam opereren. De directie van NG-BLU blijft aan als medeaandeelhouder en onder leiding van het huidige management zal worden gewerkt aan het realiseren van de gezamenlijke groeiambitie.

Marco Visser, CEO van DELTA Fiber

De deelneming in NG-BLU bevestigt opnieuw de ambitie van DELTA Fiber om te groeien in de zakelijke markt. De telecomprovider is actief op de consumentenmarkt en zakelijke markt en investeert fors in glasvezel in heel Nederland. In februari nam DELTA Fiber al CBizz over, leverancier van zakelijke telecomdiensten.

CEO Marco Visser van DELTA Fiber zegt van plan te zijn om de zakelijke activiteiten de komende jaren flink uit te breiden. “Met deze investering verbreden we ons zakelijke portfolio aanzienlijk en voegen we, naast onze directe verkoopkanalen, een groot partnernetwerk toe als indirect verkoopkanaal voor onze zakelijke diensten en producten.”

Kansen voor BLU

BLU Networks
Edwin Lugt, directeur NG-BLU

NG-BLU Networks is gespecialiseerd in zakelijke data- en telecomdiensten en werkt via partners en resellers. Het bedrijf uit Meppel heeft een intelligent IT-platform gebouwd als basis van de dienstverlening aan zakelijke klanten. Ook voor NG-BLU betekent dit partnership nieuwe mogelijkheden voor groei. De directie van NG-BLU Networks, bestaande uit Jacco Kouwenberg, Jouk Lier en Edwin Lugt, is blij met de nieuwe kansen en mogelijkheden van de samenwerking.

Directeur Edwin Lugt van NG-BLU Networks: “Deze stap creëert voor ons een nieuw platform om onze zakelijke diensten breder in de markt aan te bieden. We hebben nu toegang tot de glasvezelinfrastructuur van DELTA Fiber die netwerk dat in rap tempo wordt uitgebreid. Dat maakt ons bereik een heel stuk groter.”

Bron: BLU Networks