T-Mobile gebruikt 5G-ready Ranger tijdens Jumbo Racedagen op Zandvoort

T-Mobile plaatst weekend een nieuw 5G-ready opstelpunt tijdens de Jumbo Racedagen op circuit Zandvoort. Deze Ranger is een mast die de capaciteit op het mobiele netwerk tot 500 procent vergroot en ervoor zorgt dat het netwerk door meer mensen kan worden gebruikt. Ook zijn hogere internetsnelheden mogelijk.

T-Mobile is de eerste provider die dit concept inzet op evenementen. De Jumbo Racedagen trekken jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Op een relatief kleine oppervlakte zoals het circuit van Zandvoort kan dit problemen op het mobiele netwerk opleveren. Met de Ranger neemt de capaciteit op het mobiele netwerk dus tot 500 procent toe en dit is volgens de mobiele operator direct merkbaar voor klanten. Meer T-Mobile klanten kunnen tijdens het evenement gebruik maken van het mobiele netwerk en de snelheid neemt dusdanig toe dat het zelfs mogelijk is om het evenement via de mobiele telefoon live te streamen.

Antennetechnologie

Eerder kondigde T-Mobile aan om in 2020 als eerste Nederlandse provider een landelijk dekkend 5G-netwerk uit te rollen. De Ranger loopt hierop vooruit door het gebruik van de nieuwe antennetechnologie die ook wordt gebruikt voor 5G. Daarmee is de Ranger ‘5G ready’ zorgt het ervoor dat T-Mobile voorbereid is op 5G en de snel groeiende datastroom.

“Om onze belofte van landelijk 5G in 2020 waar te maken, zorgen we ervoor dat ons netwerk er vast klaar voor is”, zegt Johan van den Branden, directeur Netwerk van T-Mobile. “Zo kunnen we na de veiling van de 700 MHz band het landelijke 5G-netwerk uitrollen. Door de Ranger profiteren klanten nu al van een enorme capaciteitstoename. En volgend jaar profiteren zij tijdens de Grand Prix van een T-Mobile netwerk dat klaar is voor de toekomst.”

Toestemming

Bij grotere evenementen waar relatief veel bezoekers samenkomen, worden regelmatig extra masten ingezet om de kwaliteit van het mobiele netwerk te garanderen. Deze masten nemen veel ruimte in beslag, waardoor er niet altijd toestemming wordt verleend om de masten bij evenementen op te bouwen. De constructie van de Ranger staat op blokken waardoor het totale benodigde grondoppervlak beperkt blijft tot de grootte van een parkeerplaats. Ook kan de Ranger makkelijk en snel worden verplaatst.

Bron: T-Mobile